Klaipėdos miesto centre – bildesys ketvirtą ryto

  • Teksto dydis:

Kaip turėtų jaustis miesto centro gyventojai, kai juos be gailesčio iš lovų verčia aplinką tvarkantys darbininkai? Įsiūtis antradienio rytą apėmė Lietuvininkų aikštės gyventojus, kai gatvių tvarkytojai aplinkinius namus pažadino ketvirtą ryto.

Išskirtinės sąlygos

"Kodėl gatvių tvarkymo įmonei netaikomi bendri reikalavimai dėl ramybės valandų? Triukšminga technika darbus po langais pradėjo 4 val. 4 min. ryto", – penktą valandą ryto Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje skundą registravo miestietis.

Žmogus visiškai teisus – tokiu metu gyventojams juk draudžiama leisti muziką ar imtis griovimo ar remonto darbų.

Tačiau klausimas, kodėl miestą prižiūrintiems rangovams yra kiti reikalavimai, nebuvo suprastas Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriuje.

"O kur nuotraukos? Kas ten kėlė triukšmą ir koks tas triukšmas buvo? Atsakysime pagal tvarkas gyventojui. Daugiau nieko negaliu pakomentuoti", – tepasakė Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Edita Valiūnienė.

Šios specialistės komentaro buvo klausiama dėl to, kad Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Irena Nachčiunova iškėlė versiją, jog tokį itin ankstyvą rytą galėjo būti laistomos gėlės.

"Spėju, kad taip anksti tik gėles galėjo laistyti. Labai karšta, dieną neįmanoma to padaryti. Kitų darbų tokiu metu kažin ar kas imtųsi, tad veikiausiai pažadino technika, kuria buvo laistomos gėlės. Reikėtų perspėti rangovus, kad netriukšmautų", – versiją kėlė I.Nachčiunova.

Nuo septynių – šienavimai

E.Valiūnienė aiškino, kad gyventojai neturėtų piktintis, jei jie negalės normaliai išsimiegoti, nes nuo septintos ryto mieste leidžiama pradėti pjauti žolę.

I. Nachčiunova: spėju, kad taip anksti tik gėles galėjo laistyti. Labai karšta, dieną neįmanoma to padaryti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Karšta. Kiti pradeda darbą anksčiau, kol dar vėsu. O ką? Jie taip pat dirba pagal nustatytas tvarkas", – teigė E.Valiūnienė.

Į gyventojo skundą dėl ketvirtą valandą ryto sukelto triukšmo valdininkai savivaldybės tinklalapyje atsakė pareikšdami, kad taisyklės triukšmauti nedraudžia.

Valymai iki 8 val.

"Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2017 m. liepos 27 d. sprendimu patvirtintomis Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis numatyta, kad senamiesčio, centrinės miesto dalies, miesto aikščių, skverų, parkų pagrindiniai takai, laiptai, požeminės perėjos, automobilių stovėjimo aikštelės, viešojo transporto stotelės, važiuojamojoje dalyje esančios pėsčiųjų salelės išvalomos iki 8 val. Kitas viešąsias teritorijas asmenys privalo nuvalyti ir sutvarkyti iki 12 val.", – rašoma paaiškinime.

Panašu, kad senamiesčio ir istorinės miesto dalies gyventojams vasarą nepavyks išsimiegoti prie atvirų langų – formaliai vertinant, tvarkdariai gali triukšmauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Li

Li portretas
Klaipėdos valdžia deda skersą ant savo gyventojų. Ne tik žolę pjauna 6:30, bet ir šiukšlių konteinerius tokiu pat metu krato po langais. Tragedija. Absoliuti nepagarba žmonėms.

Triukšmo valdymo įstatymas

Triukšmo valdymo įstatymas portretas
Nejaugi reikia tyrimo, kad paaiškinti savivaldybės miesto tvarkymo skyriui, kada yra ramybės laikas ?

Onė

Onė portretas
Na jei neina miegoti tai eikit pjauti žolę ar gėles laistyti,...nes per karščius to negalima padaryti.turėkit supratimą jūs neišsimiegat ,o tie dirbantys.ant saulės gauna infarkta,ar saulės smūgį, tai kas baisiau???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių