Klaipėdos paplūdimiuose pasiruošimas sezonui – iki birželio

Klaipėdos paplūdimiuose pamažu ruošiamasi artėjančiam vasaros sezonui. Iki birželio 1-osios ruošiamasi nuveikti išties nemažai darbų: pastatyti naujų šiukšliadėžių, sutvarkyti esamus ir nutiesti naujus medinius takus, suremontuoti laiptus, kitas paplūdimių vietas.

Daugelis medinių takų pakeisti jau pernai, tad šiemet darbo šiek tiek mažiau.

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis teigė, kad ir be takų atnaujinimo darbų tikrai netrūksta: numatyti konkursai dėl apžvalgos aikštelės neįgaliųjų paplūdimyje, persirengimo kabinų atnaujinimo, naujų suoliukų įrengimo.

„Dabar vyksta konkursai. Veikiausiai iki kovo jau turėtų būti pabaigti visi siūlymai. Nežinia, kokie bus orai, kur atsidurs paplūdimio krantas, kaip jį paveiks vėjas ir audros. Pirmojoje Melnragėje yra apžvalgos aikštelė, ją ruošiamės remontuoti, bet nežinia, ar ji liks toje pačioje vietoje, ar kopos dalies nenuplaus vanduo. Vasaris – rizikingas mėnuo. Pernai balandį buvo didžiulė audra, kai visus paplūdimius užpylė meldais, šiaudais, atliekomis. Sunku prognozuoti. Nepaisant to, dabar vyksta daug pasiruošimo darbų“, – sakė A. Girdvainis.

Pasak jo, nemažai naujų šiukšliadėžių atsiras Smiltynėje. Senos bus pakeistos naujomis, bus pastatyta apie šimtą vienodo dizaino naujų šiukšliadėžių.

„Dabar yra visokių – metalinių, medinių, betoninių. Daugelis jų papuvę, surūdiję. Norime atnaujinti bendrą vaizdą, kad viskas atrodytų estetiškai. Dar bus naujų suoliukų konkursas, juos norime atnaujinti prieš pat sezoną. Ypač Smiltynės paplūdimio prieigose“, – kalbėjo A. Girdvainis.

Naujų šiukšliadėžių atsiras ir Melnragės bei Girulių paplūdimiuose. Taip pat planuojama remontuoti ir gelbėtojų bokštelius.

„Norime atnaujinti taką prie Molo. Po remonto takas suniokotas, tad reikia jį pakeisti. Taip pat planuojame nutiesti naują taką Nudistų paplūdimyje. Planuojame taip, kad sezono metu jokių darbų nebūtų. Pernai jie vyko, tad buvo keblu tiek dirbantiems, tiek ir besiilsintiems. Šiemet iki birželio 1-osios visi konkursai bus baigti ir įvykdyti“, – tvirtino „Klaipėdos paplūdimių“ atstovas.

Nepaisant vykstančių darbų ir atšiaurių orų, į paplūdimius jau dabar, ypač savaitgaliais, traukia daugybė klaipėdiečių. Žaidimų aikštelės tuomet būna pilnos vaikų, o miesto gatvėse – automobilių spūstys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintautė

Gintautė portretas
Kas atsakingas už tų aikštelių įrengimą, tai nepagalvojo, kad ji bus reikalinga įvairaus amžiaus vaikams ir… atvirai pasakius - trūksta įvairovės. Keista , kad niekam nešauna į galvą įrengti prie jūros vaikams čiuožyklas , vandens takelius.Viskas vietoje tik reikia daugiau fantazijos.Juk vaikai taip mėgsta žaisti su smėliu ir vandeniu, bet kad tai taptų statybine medžiaga, reikia suaugusiųjų pagalbos.

Petras

Petras portretas
Šlykštus skuduras po naūjais takais apkarpykit šonus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių