Klaipėdos piliavietėje vyko iškilmingas minėjimas

Trečiadienį Klaipėdos piliavietėje vyko Didžiojo Lietuvos etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados "Žemaitija" 6-ųjų įsteigimo metinių ir Kovinės vėliavos dienos minėjimas.

Rikiuotėje pagarbą šiai vėliavai išreiškė ir Jungtinių Amerikos Valstijų bei Portugalijos rotacinių pajėgų Lietuvoje kariai.

Kovinėje vėliavoje pavaizduota erelio ir liūto mitologinė būtybė. Šis ženklas kadaise puošė didžiojo karvedžio, brigados "Žemaitija" globėjo J.K.Chodkevičiaus giminės herbą ir kovines vėliavas.

Nuo seniausių laikų vėliava turėjo praktinę ir simbolinę prasmę. Mūšiuose jos praradimas buvo vienas didžiausių moralinių smūgių karvedžiams ir kariams, o priešams ji buvo reikšmingiausias karo grobis.

Iškilmingoje ceremonijoje vakar dalyvavo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Artūras Radvilas, pėstininkų brigados "Žemaitija" vadas Aurelijus Alasauskas, Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos karinių vienetų, sukarintų ir statutinių organizacijų vadovai bei svečiai.

A.Radvilas palinkėjo kariams ištvermės ir stiprybės išlikti tokiems, kokie yra.

"Smagu matyti, kad brigada auga, tvirtėja, stiprėja, juda į priekį", – džiaugėsi A.Radvilas.

A.Alasauskas pasveikino susirinkusiuosius su švente ir ragino nepamiršti istorinės praeities.

"Tos istorijos puoselėjimas, vertybių, gyvybės, savo ženklo nešimas į priekį, pagarba, jėga, stimulas – visa tai yra mumyse", – sakė A.Alasauskas.

Po sveikinimų buvo įteikti garbės ženklai ir padėkos už uolią tarnybą.

Baigiantis ceremonijai karius palaimino kunigas Remigijus Monstvilas.

Po to nuaidėjo trys šūviai – Lietuvai Tėvynei, Lietuvos kariuomenei ir pėstininkų brigadai "Žemaitija".

Iki 14 val. piliavietėje dar vyko ginklų ir technikos paroda, kurioje buvo galima iš arčiau apžiūrėti ir susipažinti su karine technika, karių ekipuotės elementais bei ginkluote.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvo demonstruojami seni kibirai, traktoriai,

Buvo demonstruojami seni kibirai, traktoriai, portretas
valutojos sijonus kilnojo, Edwardas kilnojo savo sijoną...

4

4 portretas
Kareiviai, tai nesveiko proto politikų vergai. Politikai sukūrę karus, o kareiviai dėl jų miršta. Patriotizma sugalvojo valdžia, kad kontroliuoti šalies žmones ir gyventi iš ju sąskaitų

>tai

>tai portretas
fufaikes protu nepasizimejo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių