Klaipėdos rajone 5–11 klasių mokiniai mokysis nuotoliniu būdu, išskyrus norinčius testuotis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajone 5–11 klasių mokiniai mokslo metus užbaigs nuotoliniu būdu. Norą ir toliau taip mokytis išreiškė tiek vaikai, tiek tėvai, tiek pačios mokyklos. Tačiau, jei mokyklų bendruomenės pageidaus, galės testuotis ir grįžt į mokyklas. Apie grįžimą mokytis kontaktiniu būdu svarsto 2 rajono mokyklos.

Vyriausybei priėmus nutarimą, kad nuo gegužės 10 d. į mokyklas gali grįžti 5–11 klasių mokiniai, kurie sutinka testuotis, Klaipėdos rajone buvo suorganizuotas ne vienas pasitarimas su švietimo įstaigų ir Savivaldybės atstovais, apklaustos mokyklų bendruomenės, kurių didžioji dalis pageidavo mokslo metus užbaigti nuotoliniu būdu. Mokslai 5–11 klasių mokiniams šiemet tęsis iki birželio 23 d.

Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, atsižvelgdamas į mokyklų pageidavimus, pritarė jų sprendimui mokslo metus baigti nuotoliniu būdu, tačiau neužkerta kelio mokytis kontaktiniu būdu klasėms, kurios sutinka testuotis.

„Klaipėdos rajone grįžimas mokytis kontaktiniu būdu kol kas svarstomas 2 mokyklose, tačiau šis skaičius gali kisti. Mokinių testavimas išties yra neskausmingas, vaikai tai atlieka patys, o mokyklų bendruomenės, kuriose testuojamasi, jaučiasi saugesnės. Jei pagerės orai, galbūt kai kurie mokiniai dar turės galimybę susitikti su klasės draugais ir mokytojais, nes ugdymą organizuojant atvirose erdvėse, profilaktiniai tyrimai gali būti neatliekami“, – teigia Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovas Justas Ruškys.

Švietimo įstaigos, vykdančios ugdymą kontaktiniu būdu privalo užtikrinti asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių