Klaipėdos senjorų darbotvarkėje – vien renginiai

Klaipėdos senjorai aktyviai dalyvauja ir organizuoja įvairius renginius – nuo ekskursijų, šaškių ir šachmatų turnyrų iki sportinių užsiėmimų bei talkų. Smagūs renginiai vyko beveik visą gegužės mėnesį ir tęsis birželį.

Daugelis jų vyksta kultūros centrui Žvejų rūmams priklausančiuose Bendruomenės namuose, įsikūrusiuose Debreceno g. 48, bei kitose miesto erdvėse.

Pasak Žvejų rūmų kultūrinės veiklos specialistės, administratorės Linos Papievytės-Krivickienės, tokios veiklos skatina senjorų kūrybiškumą bei iniciatyvumą.

"Idėja yra ta, kad sutelkus visos bendruomenės jėgas, mintis ir energiją, galime sukurti nuostabių ir linksmų dalykų. Užsikrėsti sveiku judėjimo virusu. Šie renginiai subūrė ne tik Bendruomenės namų meno ansamblius, bet įtraukia vis daugiau naujų narių iš miesto. Šio ciklo pabaiga buvo planuota gegužės paskutinę savaitę, tačiau vis atsirandant naujų idėjų ji neprognozuojama", – nurodė L.Papievytė-Krivickienė.

Bendruomenės namuose veiklą vykdo 20 meno mėgėjų grupių, iš kurių 14 priklauso Pagyvenusių žmonių asociacijai.

Organizuojamų renginių ciklą sudaro sportiniai, pramoginiai, edukaciniai ir sveikatinimo renginiai.

Greitu metu laukia jau suplanuota ekskursija į Plungės muziejų.

Taip pat planuose yra mokytis pirmosios pagalbos. Šią veiklą vykdys Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacija.

Birželio pabaigoje numatytas ir renginių ciklo "Sportas vienija mus" uždarymas, jo metu senjorai sės ant dviračių ir važiuos į pajūrį.

"Aptarti viso šio renginių ciklo vertę, naudą, patirtis ir įspūdžius kviesime nusipelniusį Klaipėdai sportininką. Norime motyvuoti žmones sveikai gyventi, bendrauti ir kurti", – teigė pašnekovė.

Renginiuose nemokamai gali dalyvauti visi norintieji.

Be renginių ciklo, senjorų grupės organizuoja ir įvairius koncertus, į kuriuos taip pat kviečiami visi klaipėdiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Ale kokie visi pikti, liejat tulžį ant senjorų. Gal pavydu, kad senimas prisigalvoja įvairių veiklų? Džiaugtis reikia, juk čia jūsų tėvai ir seneliai. Savo jau atidirbę, dabar, pensijoj, kurie turi sveikatos, tie ir dalyvauja. Sėkmės, senjorai, aš irgi svajoju prisijungti, kartu padainuoti..Būkit linksmi ir laimingi!

Senjoras (ė) virs 70 metų, važiuoju veltui

Senjoras (ė) virs 70 metų, važiuoju veltui portretas
Kad tiek reguojančių neigiamai, matau, kad einame tikriu keliu. Nepavydėkit, jaučiu, kad einame teisningu keliu o pagieža pavydas kitiems,jus pačius sugriauš. o esantiems mūsų amžiaus išvis reikėtų tylėti, mus remia vaikai, giminės, o jūs blogai auklėjote savo vaikus, todėl šiandiena dar juos maitinate iš pensijos ir dirbsite kol išneš........ o mes oriai leisime savo užtarnautą laiką, kiek mums jo skirta, ir jei ir toliau rašysite tokį purvą, net atsirašymo nerasite, nes negalime nusileisti iki jūsų lygio.

kiek babkių mulkiai nupezia

kiek babkių mulkiai nupezia portretas
gavot už šitą nuotrasuką
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių