Klaipėdos vaikų ligoninėje – šventinis sujudimas

Birželio 1-oji, Vaikų gynimo diena, – svarbi šventė Klaipėdos vaikų ligoninėje. Tądien jau ne vienerius metus mažuosius pacientus linksmina Karinių jūrų pajėgų orkestras ir „raudonosios nosys“ – klounai-gydytojai, o ligoninės personalas vaikams jų šventės proga iškepa pyragaičių. Ši tradicija nebuvo nutrūkusi net per pandemiją.

Po vidurdienio K. Donelaičio gatvę, kur įsikūrusi Klaipėdos vaikų ligoninė, užliejo žaismingi pučiamųjų orkestro garsai ir muilo burbulai.

Pirmąją vasaros dieną čia tradiciškai švenčiama Tarptautinė vaikų gynimo diena.

Karinių jūrų pajėgų orkestras grojo gatvėje, keliose vietose, priešais Vaikų ligoninės langus, vaikus linksmino dar ir „raudonosios nosys“ – klounai-gydytojai.

Paskui visi nužygiavo į ligoninės kiemelį, kuris buvo išpuoštas spalvingais balionais, vėliavėlėmis ir vėjo malūnėliais.

Stengiamės parodyti, jog be bėdų ir rūpesčių yra ir linksmybių.

Čia orkestro ir klounų laukė nemenkas būrys mažųjų pacientų. Tie, kurie negalėjo išeiti į kiemą, renginiu džiaugėsi prie palatų atvirų langų.

„Beveik Jūros šventė. O jei rimtai, tai yra sena tradicija, ir mes stengiamės, kad ta šventė išliktų. Stengiamės parodyti, jog be bėdų ir rūpesčių yra ir linksmybių. Vaikams labiausiai linkiu taikos, šviesaus saulėto, gražaus rytojaus, o suaugusiesiems norėčiau priminti, kad mums reikia mylėti savo vaikus ir visais jais rūpintis“, – kalbėjo V. Žalimas.

Anot ligoninės vadovo Virginijaus Žalimo, kiekvienąkart šia proga norisi vaikams praskaidrinti nuotaiką, o jų šiuo metu ligoninėje gydoma iki 130.

„Geriausia investicija tėvams yra vaikai. Ir kiekvieno tėvo pagrindinė užduotis turėtų būti jų vaikų šviesi ateitis, ir kad šios įstaigos (Klaipėdos vaikų ligoninės – A. D.) prireiktų kuo rečiau“, – palinkėjo šventėje dalyvavęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
"Raudonosios nosys“ – super komanda! Ačiū, labai pakėlė nuotaiką!

Rasa

Rasa portretas
Gražu, jautru, puiki tradicija...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių