Kokią žiemą pranašauja šermukšniai?

Žolininkė Adelė Karaliūnaitė pranašavo, kad vasara šiais metais bus nei šiokia, nei tokia. Panašu, kad spėjimas pildosi – pavasaris buvo šaltas, vasarą kai kur lijo tiek, kad vandenyje skendo ne tik daržai, bet ir šiltnamiai. O ką žada anksti paraudonavusios šermukšnių uogos?

A.Karaliūnaitės verdiktas negailestingas – bus šalta žiema.

Pajūrio krašte šiemet šermukšnių uogos paraudo paskutinėmis liepos dienomis, o rugpjūčio pirmomis dienomis šermukšniai galutinai apsipylė raudonomis uogomis. Jų, beje, šiemet užderėjo gausiai.

"Tai reiškia, kad bus ankstyvas ruduo. Jei šermukšnių daug, bus šalta ir gili žiema. Baisus reikalas", – prognozavo A.Karaliūnaitė.

O štai išpranašautą vėsią ir lietingą vasarą A.Karaliūnaitė giria.

"Medžiai per vasarą paaugo tiek, kiek per penkerius metus paaugdavo. Matyt, gavo drėgmės iki pat jaunųjų šaknelių", – sakė žolininkė.

Tačiau būsimos žiemos prognozės A.Karaliūnaitės neguodžia.

Bus tragiška padėtis.

"Bus tragiška padėtis. Gali būti gūdi žiema. Bet gamta jau toks dalykas. Kita vertus, niekas nežino, kiek kartų žemėje per milijardus metų viskas buvo sunykę ir vėl atsigavo. Žmogus pasijuto toks galingas, jog galvoja, kad gamtą perdirbs. Juokas ima. Esą karvių bezdėjimas gamtą pakeitė", – juokėsi A.Karaliūnaitė.

Moteris stebėjosi klimato kaitos aktyvistų veikla ir abejojo jų lozungais.

"Per pastaruosius septynerius metus labai pasikeitė ir saulės aktyvumas. Kol visi varinėja tuščias kalbas, kad kažko mums čia deginti nebegalima, tuo pat metu kažkur dega didžiausi miškų plotai. Tai tuščios kalbos. Tik kad iš tų tuščių kalbų kažkas gerai gyvena ir gerus pinigus gauna", – nuomonę išsakė A.Karaliūnaitė.

Žolininkė spėjo, kad rugpjūtis turėtų būti neblogas.

"Duos dangus derlių nuimti. Jei kažkur ir apsėmė pasėlius, tai dar nėra taip tragiškai blogai. Vis tiek bus ką nukulti", – tikino žolininkė.

A.Karaliūnaitė prognozavo ir grybų gausą rudenį.

"Kadangi tiek prilijo, jau nebesvarbu, koks rugpjūtis bus. Lis ar ne, grybai vis tiek dygs. Grybai – kaip miško nervai. Jie medžių šaknų gyventojai. Grybų bus. Gamtai šis lietus yra labai gerai", – patikino A.Karaliūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nuo tokio stipraus palijimo mano veja iš džiuvo ir kuo tikėti.Lietaus prognozavo daug, bet kritulių Klaipėdoje buvo mažai.

Natali

Natali  portretas
Kokia žiema bus tokia ir bus. Žmogus niekada nieko ne gali numatyti ir nustatyti

Baba is pamario

Baba is pamario portretas
Ar tik Adeliuke ner susitarus su malkuciu pardavinetojais kad mumy gazdina. Sermuksniai lietinga rudeni o ne salta ziema pranasaudavo iki siol. Tai netiesioginis skatinims pirktis daugiau malkuciu ugniakurui, o anos symet brangios.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių