Kovinėms valtims suteikė vardus

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgos (SOP) tradiciškai minėjo savo globėjo šv. Arkangelo Gabrieliaus dieną. Šventės akcentas – naujų Kovinių narų tarnybos jūrinių kovinių valčių pristatymas ir vardų suteikimas.

SOP koviniai narai, tęsdami ir puoselėdami Lietuvos laisvės kovotojų atminimą, 12 metrų greitaeigėms jūrinėms kovinėms valtims suteikė kovotojų už Lietuvos laisvę slapyvardžius: Perkūnas, Vėjas, Kovas ir Vytis.

Lynų nukirtimas ir jūrinių kovinių valčių paleidimas į jūrą simbolizuoja paleidimą į sėkmingas kovines operacijas.

Šią ypatingą jau tradicija tapusia visai SOP bendruomenei dieną ilgametis Lietuvos kariuomenės sielų vadovas J. E. arkivyskupas Gintaras Grušas aukojo šv. Mišias ir pašventino SOP KNT jūrines greitaeiges kovines valtis bei palaimino jų įgulas.

SOP KNT jūrinės kovinės valtys gali vykdyti specialiosios žvalgybos, infiltracijos, eksfiltracijos, sulaikymo, eskortavimo ir patruliavimo operacijas vandens telkiniuose netgi itin atšiauriomis sąlygomis.

Taip pat kovinės valtys pritaikytos kariams su atitinkama ekipuote savarankiškai ar kartu su Karinėmis jūrų pajėgomis vykdyti vandens operacijas atviroje jūroje ir vidaus teritoriniuose vandenyse Lietuvoje bei tarptautinėse operacijose užsienyje, atliekant taikos meto, greitojo reagavimo pajėgų, valstybės ginkluotos gynybos ar kitas su tarnyba susijusias užduotis.

Prireikus valtis galima greitai perdislokuoti sausumos, jūrų ar oro transportu į atokesnes operacijų vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooooooooooo du procentai vidaus produkto

jooooooooooo du procentai vidaus produkto portretas
ir tik pripučiamos bobos ant kurių siubuoja mūsų šaunūs kareivėliai,o kas svarbiausia dar vardus joms duoda, siūlyčiau stasė , bronė, marfa, teklė, kur žiūri kažkoks ten krašto ministras, ai atsiminiau jis studente birbina ir vis uždūsta, o varkšė studentė jam kompresus stato

Koks tavo sup .stas reikalas,

Koks tavo sup .stas reikalas, portretas
smirdantis chebu-rashka,varyk į savo dur dom'ą, nesisnargliavęs..

DUR DOM

DUR DOM portretas
Sv. anukas, Sv. tarybinis profesorius, Sv. aukstas ir grazus, Sv. PIS (4 sventieji) ! Ten foto matau 4-ris geldas. Tai kunigas jau nedalyvauja krikstynuose, o jau sventina daiktus, kurie neturi sielos. Kiek uz ta sventinima sumokejo KAM ? Juk kunigai turi ,,kainas" uz paslauga....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių