Kovo pabaigoje bus oficialiai atidarytas 11 mln. kainavęs Danės skveras

Porą metų trukusi Danės skvero rekonstrukcija jau baigta, tvoros pašalintos, kovo pabaigoje miestiečių laukia oficialus atidarymas.

„Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendė pašalinti Danės krantines ir šalia esančio skvero teritoriją juosiančias tvoras ir taip patenkinti nekantriausių klaipėdiečių smalsumą. Taip padaryti nuspręsta įvertinus, kad nebėra būtinybės sudaryti kliūtis patekti į jau sutvarkytą teritoriją miestiečiams, kurie, nepaisydami rangovo iki oficialaus Danės skvero atvėrimo visuomenei paliktų tvorų, atkakliai į ją brovėsi per užtvarus“, – pranešė Klaipėdos miesto savivaldybė.

„Oficialiai atidaryti Danės skverą visuomenei planuojama kovo pabaigoje. Apie tai bus paskelbta iš anksto“, – informavo ji.

Danės krantinių ir skvero rekonstrukcija prasidėjo prieš porą metų, 2020-ųjų sausį. Tai vienas didesnių ir svarbesnių pastaruoju metu Klaipėdos miesto savivaldybės įgyvendinamų projektų. Jam buvo skirta 10,7 mln. eurų.

Skveras bei Danės krantinės nuo pat Biržos tilto visiškai pasikeitė. Tikimasi, kad tai taps miestiečių ir Klaipėdos svečių mėgstama laisvalaikio praleidimo erdve, kurioje driekiasi parkas, šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis, nedidelė  scena pradedančiųjų atlikėjų pasirodymams, moderni terasa.

Atnaujintame skvere nemažai erdvės skirta vaikams, jiems skirti interaktyvūs žaidimai, riedutininkų parkas, laipynės ir kt. Parkas skirtas poilsiui bei iškyloms.  Numatyta vieta, kur bus įrengta lauko kavinė.

Danės skvere nusidrieks ir simbolinė laiko juosta, kuri įprasmins miesto istoriją.


Šiame straipsnyje: danės skverasskverasDanė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
skveras turi būti su medžių pavėsiais ir gėlėm, su fontanu ir jaukumu o čia kas?

mrr

mrr portretas
Gražu ir pan, tik kodėl prie vaikų žaidimų aikštelės reikėjo tų akmenukų iš ale "žolynų/tešlynų"?

Kosmaras

Kosmaras portretas
11 milijonu... Nebejuokinga.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių