Kretingos taryba atsisakė atleisti administracijos direktorių E. Viskontą

Kretingos savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Viskonto atleidimą inicijavo Kretingos meras Antanas Kalnius, tačiau rajono taryba nepritarė išreikštam nepasitikėjimui.

Reiškė priekaištus

A.Kalniaus teigimu, direktorius netinkamai organizuoja darbą, dėl to rajone strigo investicinių projektų įgyvendinimas. A.Kalnius akcentavo ir tai, kad direktorius vyksta į komandiruotes nesuderinęs to su rajono valdžia.

"Kad direktorius netinkamai organizuoja darbą, matyti iš to, jog darbai rajone stoja. E.Viskontas viršijo savo įgaliojimus, nusprendęs statyti antstatą, kuriame, kaip girdime, planuojamas archyvas. Direktorius nuolat nesilaiko reglamento punkto, į komandiruotes važiuoja nesusitaręs. Manau, tiek direktorius, tiek meras turi žinoti, kur kiekvienas yra", – tarybos posėdžio metu argumentavo A.Kalnius.

Klausimų kilo ir dėl to, ar E.Viskontas turi pakankamą vadovo darbo stažą. Šiai pareigybei yra keliamas ketverių metų vadovaujamojo darbo stažo reikalavimas.

Duomenis apie darbo stažo patirtį E.Viskontas politikams pateikė likus 25 minutėms iki tarybos posėdžio pradžios, dėl to teko daryti posėdžio pertrauką.

Balsai: Kretingos mero A.Kalniaus iniciatyva pareikšti nepasitikėjimą administracijos direktoriumi E.Viskontu sužlugo, vyrams teko spausti rankas ir taikytis dėl tolesnių darbų. Vaizdo įrašo stop kadras

Žadėjo pasistengti

Pats E.Viskontas posėdžio metu kalbėjo, kad jam yra garbė dirbti Kretingos savivaldybėje.

"Nesitikėjau, kad teks grįžti į tokią vietą, kur mane bus siekiame išspjauti. Pasitikote kaip svetimą", – iš tribūnos tarybai kalbėjo E.Viskontas.

Jis metamus kaltinimus vadino politiniu šou.

"Esu kaltinamas viskuo, kuo tik galima apkaltinti. Klaidas pripažįstu ir galiu pasitempti", – aiškino direktorius.

Tačiau tarybos narė Jolita Vaickienė E.Viskontui pažėrė klausimų apie nenuveiktus darbus – politikė klausė, kodėl su Kelių direkcija per metus rajonas neturi nė vienos sutarties.

Pasitikote kaip svetimą.

"Aš nežinau, ar toks veikimas nėra kenkimas", – pastebėjo J.Vaickienė.

Politikė vardijo administracijos direktoriaus pažadus – kuo greičiau statyti sporto kompleksą, peržiūrėti rangos sutartis, dėl kurių stringa projektų įgyvendinimas. Pasigesta ir daugiau iniciatyvų, ketinta optimizuoti seniūnijas.

"Ar kas nors vyksta? Nieko nevyksta", – replikavo J.Vaickienė.

Politikai palaikė direktorių

Meras A.Kalnius, teikdamas tarybai sprendimo projektą dėl nepasitikėjimo pareiškimo E.Viskontui, akcentavo, jog iš svarbiausių savivaldybės administracijos infrastruktūros projektų pernai įgyvendinta tik 64 proc..

Strateginio planavimo ir investicijų programos įgyvendinimo rodiklis nesiekia 50 proc.

Anot A.Kalniaus, 2021 m. statybos darbai beveik nevyko Kretingos sporto ir sveikatingumo centre ir iš pusantro milijono eurų šiam objektui suplanuotų pinigų pernai panaudota tik 206 tūkst. eurų.

"Nebaigtas rengti ir Kretingos miesto stadiono tvarkymo projektas, nepradėti sporto aikštyno prie Pranciškonų gimnazijos modernizavimo darbai, nepradėti Kretingos mokyklos-darželio "Žibutė" tvarkymo darbai, neparinktas dviračių tako Kretinga–Vydmantai techninio projekto rengėjas, nepradėtas rengti Rotušės aikštės ir jos prieigų techninis projektas", – motyvus vardijo meras.

Po ilgų diskusijų, kurių metu klausimų E.Viskontui turėjo tiek jį palaikantieji, tiek kritikuojantieji, balsų dauguma vis dėlto nepritarta administracijos direktoriaus atleidimui.

Už nepasitikėjimą direktoriumi balsavo devyni politikai, tačiau net 16 tarybos narių atmetė siūlymą reikšti nepasitikėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ojjoj

ojjoj portretas
Vsprendziant is seimo nariu kuriems jis patarinejo, mest jy lauk ir kuo greiciau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių