Liepojos gatvės remonto darbai – kitąmet

Uostamiesčio gyventojams kilo klausimas, kokių darbų prieš pat žiemą nuspręsta imtis Liepojos gatvėje.

Norėtų medienos

Prie pat Liepojos gatvės gyvenanti Nijolė stebėjosi, kad medžiai, kuriais esą rūpinosi ir prižiūrėjo gyventojai, buvo nukirsti.

"Liepojos gatvėje, priešais Dragūnų kvartalą, kitoje gatvės pusėje stovi nuosavi namai. Mes naudojomės valstybine žeme jau 30 metų. Ji buvo apželdinta mūsų lėšomis. Gyventojai dalį sklypo prižiūrėdavo savo jėgomis, pjaudavo žolę, kad nebūtų šabakštynų, apaugusių krūmų. Neseniai atėjo raštas iš savivaldybės, kuriame parašyta, kad viską reikia išpjauti iki ribų, kurios priklauso gyventojams. Bet procedūra atliekama rudenį, prieš pat žiemą. Jeigu neišpjausime pušų, eglių, dekoratyvinių medžių, savivaldybės atstovai važiuos ir rašys baudas", – teigė klaipėdietė.

Jos nuomone, nukirtusieji medžius galėjo pranešti, ar gyventojai galėtų naudoti likusią medieną savoms reikmėms.

Taip pat esą buvo prašyta, kad duobėta gatvė būtų sutvarkyta, išasfaltuotas kelias. Tačiau jokios reakcijos nesulaukta.

Gaudavome nemažai raštų iš ten įsikūrusios aktyvios bendruomenės.

Projektas – nenaujas

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio teigimu, šioje gatvėje darbai išties jau vyksta.

"Istorija turbūt sena. Palei Liepojos gatvę, palei pat gyvenamuosius namus yra dubliuojanti gatvė. Ja gyventojai naudojosi, bet ji buvo neasfaltuota. Šis projektas nėra naujas, tiesiog pritrūkdavo lėšų ar politinės valios, kad darbai būtų padaryti. Gaudavome nemažai raštų iš ten įsikūrusios aktyvios bendruomenės, kuri prašė, kad strateginiame veiklos plane šitos gatvės rangos darbai atsirastų. Jie atsirado ir dabar vyksta", – tikino pašnekovas.

Andrius Dobranskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Užėmė valstybės žemę

Kalbant apie medžius A. Dobranskis pažymėjo, kad gyventojai, galbūt nenoromis, užėmė valstybei priklausiusią žemę. Nacionalinė žemės tarnyba atliko patikrinimus ir tai užfiksavo.

Tad gyventojų prašoma atlaisvinti valstybinę žemę, nes jos neatlaisvinus gali būti taikomos sankcijos.

"Nacionalinė žemės tarnyba nepavaldi savivaldai, mes neturime galimybės daryti įtaką. Be abejo, yra užimta laisva valstybinė žemė, gali būti, kad jei nebus atlaisvinta, bus taikomos sankcijos", – sakė A. Dobranskis.

Svarstoma, kad kai bus įrengta ir sutvarkyta minėta gatvė, gyventojams bus siūloma teikti prašymus dėl dalių sklypų įteisinimo – nusipirkimo. Tačiau esą žemė toje vietoje nebus pigi.

Nedirbs iki kovo 15-osios

Šiuo metu gatvėje vyksta elektros tinklų įvedimo darbai, ruošiamasi vykdyti lietaus nuotekų tinklų įrengimo darbus.

Visi darbai bus atliekami iki gruodžio 15-osios, nes nuo šios dienos iki kovo 15 d. prasidės technologinė pertrauka, kurios metu nebus galima atlikti jokių darbų dėl oro sąlygų.

"Pavasariop darbai prasidės greitu tempu, galvojame, kad kitais metais juos pabaigsime. Bus sutvarkytos visos komunikacijos – įrengti lietaus nuotekų tinklai, sutvarkytas apšvietimas, gatvė padengta asfaltu. Paralelinė gatvė bus civilizuotai sutvarkyta, tad gyventojai galės džiaugtis", – informavo A. Dobranskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lolas

Lolas portretas
Irgi geras prikolas, mes čia biški ne savo žemę paėmės, asmeninėms reikmėms. A girdž, Birutė tu tenai, aš toj paimsiu pora kambarių pas tavęs asmeninėms reikmems su kekšėm padukti, mes paskui syaitvarkysim, tikiuosi nesupyksi.

salamon

salamon portretas
Galimai šiame kvartale žemė užgrobta ir šalia Kretingos gatvės. Tikimės NŽT sutvarkys tą reikalą iki galo.

Liudna del NZT

Liudna del NZT portretas
zemgrobiai,keista kad NZT baudu neskyre,kokius taktinius neleistinus kelius pasirinko NZT,reikia mokytis apeiti istatymus-HODU valstybele su savo valdininkeliu vartymais
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių