Metų klaipėdietės mokiniai skynė pergales

  • Teksto dydis:

Lietuvos neformaliojo ugdymo mokytojo titulu šiemet įvertinta Diana Mačiūtė už savo darbus pelnė dar vieną apdovanojimą – tapo Metų klaipėdiete 2023. O jos vadovaujamas sporto klubas „Okinava“ praeitą savaitgalį vykusiame Lietuvos kiokušin karatė čempionate tapo efektyviausiu pagal iškovotus apdovanojimus, atsižvelgiant į dalyvių skaičių.

Praeitą sekmadienį Kėdainių arenoje vyko Lietuvos kiokušin karatė kata (kova su šešėliu) čempionatas U10–U20 amžiaus grupėms.

„Okinava“ sporto klubui atstovavo 49 dalyviai, kurie iškovojo net 48 medalius, tai reiškia, jog pasiektas net 97 proc. efektyvumas, įvertinus dalyvių skaičių.

Bendroje komandinėje įskaitoje pagal iškovotų medalių skaičių okinaviečiai liko antri iš visų Lietuvos klubų, nusileidę kitam Klaipėdos klubui su didesniu dalyvių skaičiumi.

Nugalėtojais asmeninėse kata rungtyse tapo: Nikas Kvasys, Dominykas Jucys, Gediminas Saveika, Gintautas Saveika, Illia Piekhotin, Jonas Beržinis, Jonas Katkevičius, Kajus Loda, Nojus Bundulas ir Nojus Trukšanovas.

Sidabrą iškovojo: Adomas Rukšnaitis, Armandas Čižauskas, Arsenij Djakov, Danielė Sadauskytė, Elvina Barsteigaitė, Goda Ruokytė, Mantas Mauricas, Martynas Kulikov, Orestas Purys, Urtė Jonauskaitė.

Bronzą iškovojo: Tautvydas Rutė, Ainoras Mikolaitis, Augustas Kazanavičius, Deividas Chepukas, Emilė Dirgėlaitė, Gustas Loda, Henrikas Toleikis, Juras Lelys, Justas Kucinas, Kajus Malinen, Kajus Žvaginis, Paulius Zibalis, Rasa Šeškauskaitė, Sofija Lučinskaitė, Urtė Eigirdaitė, Urtė Kaniavaitė, Vakaris Vitkus ir Viltė Valančauskaitė.

Varžybose vyko ir komandinės kata demonstravimo rungtys, kuriose akcentuojamas ne tik aukštas technikos demonstravimo lygis, bet ir sinchronas tarp komandos dalyvių.

Komandinėse kata rungtyse čempionais tapo: Nojus Grikštas, J. Katkevičius ir Sofija Lučinskaitė, G. Saveika, V. Vitkus ir D. Jucys, A. Mikolaitis, Augustas Kazanavičius ir J. Beržinis, A. Čižauskas, E. Barsteigaitė ir Urtė Kaniavaitė, Herkus Zibalis, P. Zibalis ir A. Djakov, N. Kvasys, T. Rutė ir K. Malinen.

Vicečempionais komandinėse kata rungtyse tapo: R. Šeškauskaitė, Emilijus Stoncelis ir N. Trukšanovas, Mark Gaiduk, Adomas Rukšnaitis ir M. Kulikov.

Bronzą komandinėse kata rungtyse iškovojo: G. Saveika, O. Purys ir Juras Lelys, Urtė Jonauskaitė, Urtė Eigirdaitė ir Livija Jurėnaitė.

Per žingsnį nuo apdovanojimų liko, tačiau puikiai čempionate pasirodė: Danas Ramonas, Emilis Grikšas, Jonas Dūda, Luka Jurevičiūtė, Lukas Akmenskas ir Titas Vansavičius.

Varžybų metu sporto klubo „Okinava“ auklėtiniai užsitikrino keturis kelialapius į Europos U-16 ir U-18 čempionatą, kuris vyks birželio 24 d. Vengrijoje.

Juos iškovojo pirmų vietų laimėtojai – N. Kvasys ir N. Trukšanovas (asmeninėse kata rungtyse) bei komandinėse kata rungtyse – N. Kvasys, T. Rutė, K. Malinen (U18) ir P. Zibalis, H. Zibalis, A. Djakov (U-16). Kiti pretendentai į šį čempionatą bus atrinkti vėliau.

„Okinavos“ klubo bendruomenė dėkinga savo mokytojoms D. Mačiūtei, Kristinai Basovai ir Rimai Lisinskaitei už tokį aukštą mokinių paruošimo lygį, pamokas ir žinias, nuolatinį palaikymą ir motyvaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių