Miestui dovanoja Vydūno skulptūrą

Klaipėdiečių lėšomis pastatytą skulptūrą krašto šviesuoliui, filosofui Vydūnui norima padovanoti miestui. Ar Klaipėda priims šią dovaną, turi apsispręsti uostamiesčio politikai.

Šią savaitę vyksiančiame uostamiesčio tarybos posėdyje bus sprendžiamas klausimas, ar miestas perims beveik 54 tūkst. eurų vertės bronzinę Vydūno skulptūrą, kuri sutvarkytame Klaipėdos skvere Puodžių ir Bokštų gatvių sankirtoje atidengta prieš pustrečių metų.

Grakštus akmens kūrinys iškilo atkaklių ir iniciatyvių miestiečių iniciatyva, tam aukojusių ne tik savo darbą, laiką, bet ir asmenines lėšas.

Kad ši kilni idėja virstų kūnu, prie to prisidėjo verslininkas, mecenatas Rimantas Cibauskas, viešoji įstaiga "Mažosios Lietuvos kultūra", Vydūno draugija.

Per septynerius metus atlikti pagrindiniai dokumentų įforminimo darbai, parinkta vieta skulptūrai, o 2019 m. rugsėjo 1-ąją skulptūra atidengta.

Tačiau iki šiol ji taip ir liko viešosios įstaigos "Mažosios Lietuvos kultūra" nuosavybe, kurią pastaroji pareiškė norą dovanoti.

"Mes esame pateikę raštą savivaldybei, kad ketiname tai padaryti. Kiek žinau, Švietimo, mokslo ir sporto komitetas tam siūlymui pritarė. Ta skulptūra reikalauja priežiūros, reikia tvarkyti fontaną, želdinius, visas tas kompleksas turi būti tvarkomas. Mes esame visuomeninė įstaiga ir nelabai turime tokių galimybių. O formaliai miestas negali to daryti, nes tai ne jų turtas, todėl tas perdavimas yra prasmingas", – paaiškino įstaigos "Mažosios Lietuvos kultūra" vadovas Arvydas Girdzijauskas, kuris dar praeitą vasarą kreipėsi į savivaldybę su prašymu neatlygintinai perimti skulptūrą miesto nuosavybėn.

Jei šią savaitę tam pritars miesto politikai, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui teliks pasirašyti turto dovanojimo sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidis

Vidis portretas
Ar skulptūra bronzinė ar akmeninė? O gal bronzoakmenine?

tai

tai portretas
kad jis liankas, o mažos lietuvos nebuvo šioje vietoje tai kuršių Pilsotas

Ubagėlis

Ubagėlis portretas
Kodėl šalia terbos skatikam rinkt nepadėta?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių