Ministrė: pareigūnų reabilitacijai užtenka vienos įstaigos

Statutinių pareigūnų reabilitacijai užtenka vienos iš trijų vidaus reikalų sistemoje esančių įstaigų, todėl perduodant „Dainavą“ ir „Pušyną“ norima atsisakyti Vidaus reikalų ministerijai (VRM) nebūdingų funkcijų, sako vidaus reikalų ministrė.

„Pareigūnų poreikiams patenkinti visiškai užtektų vieno objekto, o ne trijų, kuriuose iš viso yra 8 tūkst. vietų“, – antradienį Seime sakė Agnė Bilotaitė.

Ji atsakinėjo į grupės parlamentarų raštu užduotus klausimus dėl VRM planų atsisakyti poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ bei valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centro „Dainava“, taip pat dėl ryšių su Šventosios seniūne buvusia konservatore Veronika Skeberdyte.

Ministrės teigimu, vidaus reikalų sistemoje pareigūnams reabilitacijos paslaugas teikia trys įstaigos: Medicinos centras, „Dainava“ ir „Pušynas“.

Jos duomenimis, per metus šiose įstaigose reabilituojama iki 1,5 tūkst. pareigūnų: 1 tūkst. Medicinos centre ir 500 „Dainavoje“ bei „Pušyne“ kartu sudėjus.

„Nors pareigūnų medicininės reabilitacijos poreikis yra didesnis, vidaus reikalų sistema negali užpildyti visų trijų reabilitacijos paslaugas teikiančių įstaigų, nes jų maksimalus pajėgumas yra tris kartus didesnis nei realus poreikis“, – sakė A. Bilotaitė.

VRM pagrindinis tikslas yra atsisakyti ne pastatų, o funkcijų. Reabilitacijos paslaugų teikimas plačiajai visuomenei nėra VRM funkcija.

Ji pabrėžė, kad „Pušyne“ ir „Dainavoje“ maždaug 80 proc. paslaugų suteikiama ne pareigūnams, o plačiajai visuomenei.

„VRM pagrindinis tikslas yra atsisakyti ne pastatų, o funkcijų. Reabilitacijos paslaugų teikimas plačiajai visuomenei nėra VRM funkcija. Dar kartą pažymiu, kad vien pareigūnų poreikiams visos trys vidaus reikalų sistemoje esančios įstaigos negali būti naudojamos, tad palikus esamą situaciją, „Pušyne“ bei „Dainavoje“ pareigūnai sudarytų tik nedidelę dalį reabilituojamų asmenų“, – tvirtino ministrė.

Jos teigimu, kasmet reabilitacijos paslaugų reikėtų apie 2,5 tūkst. pareigūnų.

A. Bilotaitė tvirtino, kad kitąmet planuojama didinti pareigūnų reabilitacijai skiriamą finansavimą.

„Tikimasi šias paslaugas gaunančių pareigūnų skaičių padidinti nuo 1,5 tūkst. iki 2,5 tūkst. ir užtikrinti, kad pareigūnai gautų paslaugą tais pačiais metais, kai buvo gautas siuntimas“, – sakė ji.

Vidaus reikalų ministrė priminė, kad praėjusią savaitę su Sveikatos apsaugos ministerija sutarta, jog poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ bei valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centras „Dainava“ bus integruotos į sveikatos apsaugos sistemą.

Planuojama, kad vykdant reformą šios reabilitacijos įstaigos bus integruotos į Klaipėdos ir Kauno sveikatos priežiūros įstaigų tinklą. Įstaigų pertvarkai numatytas vienerių metų pereinamasis laikotarpis.

Pareigūnų poreikiams patenkinti visiškai užtektų vieno objekto, o ne trijų, kuriuose iš viso yra 8 tūkst. vietų.

VRM pernai gruodžio pradžioje pranešė atsisakanti penkių pavaldžių įstaigų, tarp jų – Druskininkuose esančio mokymo centro „Dainava“ bei Palangoje veikiančio poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“. Jų turtą ketinta perduoti Turto bankui.

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas tuomet pranešė, kad šis sprendimas gali būti naudingas tuometinei vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės bendrapartietei, Šventosios seniūnei V. Skeberdytei. Ją politikė ketino kviesti dirbti į savo komandą kaip Seimo narės padėjėją.

Viešai paskelbtoje informacijoje teigta, kad dėl žemės, esančios sanatorijos „Pušynas“ teritorijoje Žvejų g. 1 Palangoje, šešerius metus bylinėjasi V. Skeberdytės uošviai Hermegeldilda ir Stasys Liutikai. Jie siekia susigrąžinti žemės sklypą atkurdami nuosavybės teises.

Antradienį vidaus reikalų ministrė sakė su V. Skeberdyte nesančios draugės ir ministerijos sprendimų nederinusi. A. Bilotaitė teigė apie galimus V. Skeberdytės interesus sužinojusi iš žiniasklaidos.

Užklaususi Nacionalinės žemės tarnybos, ji gavo patvirtinimą, kad seniūnės giminaičiais pretenduoja į keturių arų teritoriją „Pušyno“ sklype.

Ministrė pripažino, kad viešumas jai padėjo išvengti galimo interesų konflikto, jei ji būtų savo kaip Seimo narės patarėja būtų įdarbinusi V. Skeberdytę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
O kas sugulovė

Šlykšti

Šlykšti portretas
Vagilka

Klpd.

Klpd. portretas
Bilotaite, paviešink kiek policininkų turėjo progą reabilituot savo suvarytus nervus lūžusius šonkaulius ir atsigauti po ligos bent vienoje tokioje poilsinėje? Kiek laiko esi ministre? Ir tik dabar žmonės (manau ir pareigūnai) sužinojo kad policija turi tokias poilsines? Ir netyčia - per tavo galimo šių dviejų poilsio namų pasisavinimo skandalą. :D). Nebebūtum konservatorė, didžiojo Gabrieliaus bendražygė...Viskas pasiprivatizuojama po 1 eurą -,, kartą paragavę negalit sustot"?:D)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių