Miškuose – karinės pratybos „Žemaitijos griausmas“

  • Teksto dydis:

Pėstininkų brigada "Žemaitija" planuoja dešimt dienų truksiančias karines pratybas "Žemaitijos griausmas 2022". Šie mokymai vyks aplinkiniuose miškuose, tačiau jie neturi sąsajų su geopolitine situacija regione, o yra suplanuotas karinio rengimo ciklo renginys.

Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados "Žemaitija" karinėse pratybose "Žemaitijos griausmas 2022", kurios planuojamos birželio 13–22 dienomis, dalyvaus apie 500 karių.

Pratybos vyks Klaipėdos rajono Šernų, Dumpių ir Kliošių miškuose bei Šilutės rajono Ožkarčių, Gnybalų, Šilmeižių, Joniškio, Žagatpurvių, Parubežio, Jomantų, Begėdžių miškuose.

Pratybų tikslas – įvertinti brigados "Žemaitija" vadovybės Štabo ir Prieštankinės kuopų bei Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono baterijų gebėjimą vykdyti gynybines operacijas.

Bus trys pratybų fazės: pasirengimas, užduočių vykdymas ir šaudymas iš 105 mm haubicų į jūros taikinius.

Šiose pratybose dalyvaus ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, taip pat Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinė bei sąjungininkai iš Portugalijos rotacinių pajėgų ir Didžiosios Britanijos Karališkųjų oro pajėgų kovinio palaikymo sraigtasparniai "Puma".

Viena sudėtinių pratybų dalių (birželio 18–20 d.) Kairių poligone – kovinis šaudymas į jūros taikinius iš 105 mm haubicų, todėl gyventojams pranešama apie galimus nepatogumus dėl triukšmo.

Šaudymai ir technikos judėjimas vyks darbo valandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> jonas

> jonas portretas
Gal uz gyvulinius vagonus padekot? Gal padekoti uz nukankintas seimas ir istremtus tukstancius tautos sviesuoliu? Kaip dar liezuvis apsivercia uzstoti issigimeliu rase?

tam prakeiktieji tokius žodžius sakyk valdžiagalviams

tam prakeiktieji tokius žodžius sakyk valdžiagalviams portretas
tie miškai palauks ir paukščiukai, sėkmės vyrams besitreniruojantiems, nes jeigu jie nesitreniruos tie paukščiukai čiulbės ant griuvėsiu, paukščiukams iki lempos kur čiulbėti ir kam čiulbėti ar Lietuviui ar ruskiui, taip, kad rišk bazara jis niekinis

> Prakeiktieji

> Prakeiktieji portretas
troli rink žodžius
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių