Klaipėdos universitetinės ligoninės renovacijai – „Naujos kartos Lietuva“ lėšos

  • Teksto dydis:

Įgyvendinant ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“ numatytos investicijos į infekcinių ligų klasterio kompetencijos centrų modernizavimą ir reikalingos įrangos įsigijimą penkiuose didžiausiuose miestuose. Lėšos skirtos neatsižvelgiant į ligoninių pavaldumą.

Klaipėdos universitetinei ligoninei infekcinių ligų korpuso renovacijai bei reikalingos įrangos ir technologijų įsigijimui skirta 16 mln. eurų. Šio projekto planuojama pabaiga – 2024 metų gruodžio 31 d.

Klaipėdos universitetinė ligoninė yra vienas iš infekcinių ligų klasterio kompetencijos centrų, kuriame gydomi Vakarų Lietuvos pacientai, sergantys infekcinėmis ir COVID-19 ligomis.

Klaipėdos universitetinė ligoninė yra paslaugų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) ir visų kitų ligų bei sveikatos sutrikimų teikimą organizuojanti Klaipėdos ir Tauragės apskrityse asmens sveikatos priežiūros įstaiga.

Ligoninėje per visą pandemijos laikotarpį gydyti 3 247 COVID-19 sergantys pacientai, ambulatoriškai konsultuoti 1 352 pacientai.

Ligoninės molekulinės diagnostikos laboratorijoje iš viso, per pandemijos laikotarpį, atlikta 375 416 COVID-19 PGR tyrimų, nustatyti 53 897 teigiami atvejai.

„Džiaugiamės, kad įgyvendinant ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“ paskirtos investicijos ligoninės infekcinių ligų centro modernizavimui ir reikalingos įrangos įsigijimui. Dėkojame Sveikatos apsaugos ministerijai, kad neatidėliojant dar 2022 metų pradžioje, operatyviai rūpinasi Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinių ligų gydymo materialinės bazės atnaujinimu ir plėtra. Operatyvus lėšų skyrimas Klaipėdos universitetinei ligoninei leis sumažinti lėšų dalį, planuojamą ligoninės renovacijai iš Klaipėdos miesto savivaldybės ir kitų fondų. Ligoninė intensyviai tęsia investicinio projekto įgyvendinimo darbus“, – sako Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lolai

Lolai portretas
Čia kai koncervai varomi lauk, tai pradėjo mastyti, ką daryt? Ten toje kul visur, ne tik infekciniam skyriuje, remontų reikia. Ten iš 5, 1 renovacija padarys, tipo žiauriai gerai padirbėta? Aš tai nemanau.

Kada?

Kada? portretas
O kada nupiks indaploves virtuvėlėms skyriuose? Kalnus indų rankomis vargšės moterytės mazgoja toje nustekentoje ligoninėje, kur neduok dieve "būti drauge".

Be pagarbos

Be pagarbos  portretas
O jūs argumentuokite ir paneikite :) Nesugebate todėl dergiate ? Patryjotas ? :)))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių