Neblaivi darbo vietoje aptikta Klaipėdos darželio vadovė atleidžiama iš darbo

  • Teksto dydis:

Darbo vietoje neblaivi pasirodžiusi Klaipėdos lopšelio-darželio „Inkarėlis“ direktorė po atlikto tarnybinio patikrinimo atleidžiama iš darbo, antradienį pranešė Klaipėdos savivaldybė.

Komisija, išsiaiškinusi aplinkybes, direktorės Rimos Savvos veiksmus traktavo kaip šiurkštų darbo pareigų pažeidimą.

„Direktorės elgesys diskredituoja švietimo ir ugdymo sistemą, yra niekaip nesuderinamas su švietimo įstaigos misija, todėl galimybių direktorei tęsti darbus nematome. Tokio elgesio netoleruosime ne tik švietimo įstaigose, bet ir nė vienoje kitoje savivaldybės pavaldumo įstaigoje“, – pranešime teigė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Tokio elgesio netoleruosime ne tik švietimo įstaigose, bet ir nė vienoje kitoje savivaldybės pavaldumo įstaigoje.

Anot savivaldybės, darželio direktorė darbo vietoje neblaivi pasirodė gegužės 29 dieną. Įvykis buvo užfiksuotas policijos, pareigūnai moteriai nustatė 1,75 prom. girtumą.

Sulaukus pranešimo apie incidentą, į įstaigą nedelsiant nuvyko savivaldybės atstovai bei nušalino direktorę nuo darbo, savivaldybėje sudaryta tarnybinio patikrinimo komisija.

Komisija akcentavo, kad įstaigos vadovo statusas suponuoja aukštesnį negu paprastai kitų darbuotojų atsakomybės laipsnį už įstaigai pavestų funkcijų ir uždavinių įgyvendinimą, jos darbo organizavimą bei teisės aktų reikalavimų laikymąsi.

Anot savivaldybės, įstaigos vadovės veiksmai – pasirodymas darbo metu ir darbo vietoje būnant apsvaigus nuo alkoholio, vertintini kaip tyčiniai veiksmai, diskredituojantys visuomenės požiūrį į švietimo ir ugdymo sistemą ir lemiantys vadovės pasitikėjimo praradimą dėl jos užimamų pareigų.

Sutartis su direktore nutraukiama be įspėjimo ir nemokant išeitinės išmokos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
koks stebuklas , direktorę paliuosavo

Das ist fantastisch

Das ist fantastisch portretas
Kad su tais vaikasi dirbti blaiviai neimanoma.. Prigimdo visokiu... O po to tipo mes Europa...

Draugeliai

Draugeliai portretas
Darzelis, stai kaip auklejama jaunoji karta, pati paciausia ....GIRTUOKLE, TEVAI VIRTUVESE tokius dalykus aptarineja, vaikuciams girdint, tai kuo uzsieme aukletojos irgi gal ....paimancios, jeigu tylejo, zodziu baisuma, o virsaiciai merijoje kaip toleravo, manykime draugeliai irgi toje vietoje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių