Nejautrūs parazitai

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimas nusiskusti plikai ir taip palaikyti su onkologine liga kovojantį premjerą Saulių Skvernelį ir kitus sulaukė didelio palaikymo.

Švelniai tariant, tikrai nesu A.Verygos ir jo draudimų šalininkas, bet šis žmogiškas poelgis ir parama tiek premjerui, tiek kitiems, kovojantiems su šia liga, vertas pagarbos.

Iš asmeninės patirties žinau, kaip kovojantiems su onkologinėmis ligomis svarbus dėmesys – ir nesvarbu, ar tai laiku ištartas žodis, ar pakvietimas apsilankyti parodoje, koncerte, ar dar kokia staigmena. Svarbiausia, kad po chemoterapijos kursų tokie žmonės nesijaustų vieniši. O dėmesys juos įkvepia kovoti.

Tad A.Verygos poelgis sulaukė ir oponentų palaikymo. Tiesa, ne visų. Šlykščiai ir iš peties driokstelėjo krikščioniškąsias vertybes deklaruojantys konservatoriai.

"Beždžioniauja Veryga ir reklamuodamasis parazituoja – ne daugiau. Nesolidu. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas. Nereiks kirpykloje pinigų leisti", – savo feisbuko paskyroje drėbtelėjo Seimo narys Kęstutis Masiulis.

Parazituojantis nejautrumas – tikrasis konservatorių veidas? O atsiprašyti ir atgailauti K.Masiuliui tikrai derėtų. Ir ne tik.

Nepraleido progos patylėti ir konservatorių vedlys Gabrielius Landsbergis, kažką vemblendamas, kad tokios akcijos reikalingos palaikyti vaikus, o ne suaugusius vyrus. Rėžė, kaip tikras mačo. Tik reikia nepamiršti, kad pagal susiformavusius stereotipus tikri vyrai dar ir karinę tarnybą privalo atlikti. Tiesa, G.Landsbergis, kilus ažiotažui, greitai atsitokėjo ir net, kalbama, K.Masiuliui liepė ištrinti įrašą.

Pastarasis klusniai įvykdė komandą, tačiau ir toliau kaip glušius liejosi, kad A.Verygos neatsiprašys, nes esą nėra už ką. Parazituojantis nejautrumas – tikrasis kopnservatorių veidas? O atsiprašyti ir atgailauti K.Masiuliui tikrai derėtų. Ir ne tik.

"Atsibuskite, jūs gyvenate ne karo lauke, ir skirtingos pusės Seimo salėje – ne priežastis nekęsti vienam kito. Kęstuti, nusiskuskite ir jūs plikai, pademonstruokite, kad esate Žmogus", – taikliai pastebėjo taip pat su onkologine liga kovojantis dainininkas Stano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur pakantumas?

Kur pakantumas? portretas
Toks jau mūsų bruožas - kito nuomonei visada atsiras Saliamonas su savo nuomone. Anksčiau sakydavo: kai du pešasi vaikas be galvos užauga. Gaila, tokie matyt ir mes esame dabar.

pagal

pagal portretas
karmos desni ir serga tie kurie isileidzia parazitus su jais sutardami nes jie panasiu ir jesko

R

R portretas
Esu verygos šalininkas. Alkogolizmas ir piktnaudziavimas Lietuvoje yra didelė bėda visais rusų okupacijų ir pookupaciniais periodais. Su tuo reikia kariauti. yra
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių