Odesos dovana jau pasiekė Klaipėdą

Odesos dovana – skulptūra "Inkaras-širdis" jau pasiekė Klaipėdą. Ją į uostamiestį atgabeno patys Odesos mero pavaduotojai Sergejus Tetiuchinas ir Dmitrijus Žemanas. Po mėnesio arba dviejų įvyks skulptūros atidengimo ceremonija Melnragėje prie Odesos promenados.

Išreiškė padėką

Skulptūra išlieta iš bronzos, jos aukštis siekia apie du metrus, o svoris – 120–130 kg. Prie jos taip pat bus speciali lentelė su užrašu, žyminčiu, kad tai – Odesos dovana Klaipėdai.

Vakar susitikę su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku S.Tetiuchinas ir D.Žemanas išreiškė nuoširdžią padėką odesiečių ir Odesos mero vardu už uostamiesčio teikiamą pagalbą, kurios karo siaubiamai Ukrainai šiuo metu labai reikia.

"Vasario 24-ąją mūsų pasaulis apsivertė, mes išgyvenome labai sunkų laikotarpį. Vienas pirmųjų miestų, kuris sureagavo, prasidėjus karui, buvo Klaipėda. Meras V.Grubliauskas paskambino ir pasiūlė pagalbą. Jos mes sulaukėme ne kartą. Todėl atsidėkodami dabar norėtume Klaipėdai padovanoti Odesos turistinį simbolį – "Inkarą-širdį". Tokias skulptūras mes dovanojame Europos miestams – Odesos partneriams", – kalbėjo Odesos mero pavaduotojas S.Tetiuchinas.

Tai bus labai gražus ženklas, įprasminantis Klaipėdos ir Odesos draugystę.

Svarstys dėl vietos

"Inkarą-širdį" vicemerai vežė per Ukrainą ir Lenkiją, Lietuvą, kol pasiekė uostamiestį.

V.Grubliausko teigimu, jau greitai bus svarstoma dėl skulptūros pastatymo vietos.

"Jie, vykdydami Odesos tarybos sprendimą padovanoti Odesos simbolį "Inkarą-širdį", patys per visą Ukrainą ir Lenkiją atvežė šitą dovaną į Klaipėdą dar antradienio naktį, trečiadienį ją iškrovėme ir padėjome į saugią vietą. Dabar yra ruošiamas tarybos sprendimas dėl oficialaus dovanos priėmimo. Pagal ukrainiečių prašymus, inkaras turėtų būti logiškoje vietoje – šalia Odesos tako Melnragėje. Reikės suderinti, kurioje konkrečiai vietoje jis bus", – pasakojo meras.

Mero nuomone, ši skulptūra veikiausiai taps vienu populiariausių lankytinų objektų.

"Atrodo jaukiai ir šiltai. Manau, tai bus labai populiarus, miestiečių ir miesto svečių mėgstamas objektas, gražus ženklas, įprasminantis Klaipėdos ir Odesos draugystę", – sakė V.Grubliauskas.

Gerai: prie skulptūros "Inkaras-širdis" bus ir speciali lentelė.

Bus atidengimo ceremonija

Dėl skulptūros atidengimo ceremonijos datos dar bus svarstoma, tačiau yra tikimybė, kad ji bus atidengta per Odesos gimtadienį, kuris švenčiamas rugsėjo pradžioje.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

"Brėžčiau tokią datą kaip siekiamybę, o pavyks ar nepavyks, čia jau kita kalba. Bet kuriuo atveju, tam tikras paminėjimas tikrai turės būti", – tikino meras.

Nuo vasario 24-osios, Klaipėdos savivaldybės sprendimu, Odesai buvo paskirti 150 tūkst. eurų, už kuriuos buvo nupirkta tuo metu reikalinga amunicija.

Taip pat buvo išsiųsta greitosios pagalbos ir didesnių autobusų, elektros generatorių, maisto produktų, vaistų, medicininės įrangos ir kitokios humanitarinės pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saugokitės

Saugokitės portretas
Danajų dovanų.

Būkime aukštesnės savivertės

Būkime aukštesnės savivertės portretas
Komentatoriai, jei dar užsilikę sveikų smegenų ląstelių, prieš rašydami pamąstykite, juk kiekvienoje tautoje yra šliundrų padlaižių, tautos išdavikų, jie deja neaplenkia ir mūsų tautos...

Pasiimkit atgal

Pasiimkit atgal portretas
Lievų aferistų dovanų nepriimam. Nebent ant to inkaro galų naujai įvažiavusias ukrių šliundras pamausit savo noru ir išsivežti atgal kartu su surogatiniais į gyvulius panašiais idiotais vaikais išmokytais teikti paslaugas pedofilams.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių