Pajūrio keliuose – dešimtys greičio matuoklių

Greičio mėgėjų pajūrio keliuose netrukus tykos dešimtys sektorinių greičio matuoklių. Specialistai vien Klaipėdos apskrities keliuose baigia įrengti 14 vidutinį greitį matuojančių įrenginių.

Stato įrangą

Iš septynių numatytų kontrolės ruožų vidutinio greičio matuoklių pora buvo įrengta tik kelyje Kretinga–Darbėnai.

Šiuo metu įmonės „Fima“ darbuotojai montuoja įrenginius kelyje Klaipėda–Palanga bei Klaipėda–Kretinga.

Vairuotojai jau pastebėjo darbininkus ir Kretingalės kelyje. Šiame ruože vienas matuoklis bus pastatytas vos iš kelio Klaipėda–Palanga išsukus Kretingalės link, ties Stančiais, antrasis įrenginys bus beveik už trijų kilometrų.

Darbininkai sukioja ir Palangos kelyje esančio stovo varžtus. Tarp Klaipėdos ir Palangos ateityje numatyta pastatyti net kelis sektorinius matuoklius, tačiau kol kas atsiras viena pora įrenginių. Vienas stovės už posūkio į Girkalius, antras – prieš degalinę, esančią šiame kelyje.

Aplinkkelyje matuos greitį

Kelyje tarp Gargždų ir Kretingos, ties Saulažolių kaimu, vos tik išvažiavus iš Gargždų, taip pat atsiras sektorinis matuoklis. Antra įrenginių pora bus ties Gribžiniais.

Netrukus bus pradėtas montuoti sektorinis įrenginys kelyje Vėžaičiai–Plungė. Vienas matuoklis bus vos išvažiavus iš Vėžaičių, kitas stovės už keturių kilometrų.

Dar viena matuoklių pora bus už Kulių, Plungės rajono kelyje. Antrasis įrenginys stovės prie posūkio į Vieštovėnų alkakalnį.

Įmonė „Fima“ montuos sektorinių matuoklių porą Priekulės aplinkkelyje. Vidutinis automobilių greitis bus matuojamas nuo Derceklių kaimo sankryžos iki susikirtimo su Agluonėnų keliu. Važiuojant Šilutės link, matuoklių pora jau šį pavasarį atsiras už Saugų. Greitis bus matuojamas penkių kilometrų ruože.

Veiks nuo vasaros

Įmonės „Fima“ Transporto infrastruktūros grupės vadovas Simonas Šidlauskas priminė, kad kiek anksčiau pajūrio krašte sumontuoti devyni momentiniai greičio matuokliai, kurie jau veikia.

„Šiuo metu montuojami vidutinį greitį fiksuojantys matuokliai. Iš keturiolikos įrenginių jau sumontuota dešimt. Likusiuose dviejuose ruožuose įrengti tik stulpai, bet kameros netrukus taip pat atsiras“, – paaiškino S.Šidlauskas.

Kol kas nė vienas vidutinį greitį turintis matuoti įrenginys prasižengėlių nefiksuoja.

„Pirmiausia montuojama įranga. Tuomet laukia sertifikavimo procedūros ir metrologiniai patikrinimai. Tikėtina, kad greitis šiuose ruožuose bus pradėtas fiksuoti birželį“, – patikino S.Šidlauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
prie seno kelto per tilta yra PIPIEC ! zenklas 30 ir fotikas !!! koks debilas sugalvojo kad ant tilto butu SPUSTIS ?!

Anonimas

Anonimas portretas
Suprantu ,kad kur kelio ruožas yra 70 ar 90km/h kur gali tiesiog pajungus autopilota važiuoti, bet nesuprantama kur kelio ruože šokinėja greičiai nuo 90 iki 30 ir tokiu tikrai nemažai.

Jo

Jo portretas
Kaimo idiotų komentarai.Tikrai matosi,kad po 2 klases baigę...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių