Pajūryje – konfliktas dėl vinies: vyras nesulaukė būtinos pagalbos?

Sostinėje reikšmingas pareigas užimantis klaipėdietis Melnragės pliažo persirengimo kabinoje į styrančią vinį susižalojo koją. Vyras tikino, kad iš pajūrio gelbėtojų pagalbos nesulaukė, netgi priešingai – su juo elgtasi arogantiškai ir nepagarbiai. Pajūrio gelbėtojai šiuos kaltinimus paneigė ir pateikė kitokią šio įvykio versiją.

Būtinos pagalbos nesulaukė

Klaipėdietis pasakojo, kad su žmona atvyko pailsėti į paplūdimį Melnragėje.

Susiruošus namo, vyras nuėjo persirengti į kabiną, kur grindyse nepastebėjo maždaug 2 cm kyšančios vinies ir stiprokai persidūrė koją.

Kraujuojančia pėda nušlubčiojęs iki antklodės, paprašė žmonos, kad ši nueitų pas gelbėtojus ir paprašytų dezinfekcinio skysčio žaizdai išvalyti ir kokio nors tvarsčio.

"Žmona grįžo apsiverkusi. Atsinešė mažame indelyje dezinfekcinio skysčio, sakė, kad kavinės darbuotojos davė, o nei gelbėtojai, nei medicinos darbuotoja nepadėjo, sakė, kad rūpinasi skęstančiaisiais ir medikamentų nedalija. Jie pasiūlė ateiti į gelbėjimo stotį, kur, sakė, suteiksiantys pagalbą. Bet kaip aš galiu eiti per smėlį kraujuojančia koja, atvira žaizda? Tai paprašiau, kad žmona nueitų į automobilį ir atneštų vaistinėlę", – pasakojo vyras.

Susitvarkiau žaizdą, apsiaviau batus ir nuėjau teisybės ieškoti į gelbėjimo stotį.

Susikirtimas gelbėjimo stotyje

Žmogus nusprendė šito reikalo taip nepalikti, esą vinis persirengimo būdelėje vis tiek liko ir susižeisti galėjo dar kas nors.

"Susitvarkiau žaizdą, apsiaviau batus ir nuėjau teisybės ieškoti į gelbėjimo stotį. Atėjęs paklausiau, kodėl nereagavo į įvykį. Tai tokie arogantiški jaunuoliai pirmiausia manęs paprašė išeiti iš gelbėjimo stoties patalpų, vos ne vyriškai pasikalbėti pasiūlė. Jie man paaiškino, kad jų reikalas yra gelbėti skęstančiuosius. Mes pasiginčijome ir, kol nepradėjau mobiliuoju telefonu filmuoti situacijos, tol jų elgesys buvo gana agresyvus. Atėjo ir medicinos darbuotoja, kuri pradėjo mane gąsdinti iškviesianti policiją", – tikino klaipėdietis.

Vyras mano, kad taip neturėjo būti, esą gelbėtojai yra išlaikomi mokesčių mokėtojų pinigais ir jų pareiga yra padėti ir gelbėti.

Klaipėdietis teigė galiausiai gelbėtojams prisistatęs, kas esąs, ir paprašė bent sutvarkyti persirengimo kabinoje styrančią vinį.

Gelbėtojų versija – kitokia

Apie incidentą paklaustas pajūrio gelbėtojų tiesioginis vadovas, biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pateikė kitokią šio įvykio versiją.

"Kiek išsiaiškinau, atėjo poilsiautojo žmona pas gelbėtojus ir paprašė vaistų, nes, kaip ji teigė, jos vyras nubrozdino koją. Pasakė, kad nubrozdino, o ne perdūrė. Medikas paklausė, ar jis mobilus, ar vaikščioti gali? Moteris patvirtino, kad vaikščioti jis gali. Tada medikas pasakė, kad vaistų poilsiautojams nedalija, todėl pasiūlė ateiti į gelbėjimo stotį, kur jam bus suteikta pirmoji pagalba. Tada ji pasakė, kad tiek to, nereikia, ir išėjo", – darbuotojų pasakojimą pakartojo A.Siakki.

Toliau gelbėtojai tikino, kad po kažkurio laiko pas juos pasirodė vyras, kuris "pradėjo triukšmauti".

"Gelbėtojai teigė, kad vyras buvo agresyvus, gyrėsi, kas jis toks, kišo savo vizitinę kortelę. Užsiminė ir apie vinį. Gelbėtojams teko priminti, kad kvies policiją, jei nenusiramins. Bet kuriuo atveju, taip elgtis negalima, kad ir kokias pareigas žmogus užima. Paskui gelbėtojai nuėjo, tą vinį įkalė, ir viskas", – pabrėžė A.Siakki.

Gelbėtojų vadovas teigė, kad visais atvejais, kai susižalojęs žmogus pajėgus ateiti iki gelbėjimo stoties, prašoma jo taip ir padaryti, o kai paeiti nebegali, gelbėtojai skuba pagelbėti į įvykio vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgis

Virgis portretas
O mums atvirkščiai. Melnragė. Žmona koja atsirėmė į šaką, kraujas. Nuėjau iki gelbėtojų. Sakau taip ir taip, gal turit dezinfekcinio? Neturim, bet galim iškviesti keturratį, kad nuvežtų į centrinę stotį. Žaizda nebuvo tokia jau baisi, kad vežti, tai padėkojau ir nuėjau, susitvarkėme patys...

virskink

virskink  portretas
pritariu , komentatoriui " nerusas " , dabar tvarka lietuvos valstybeji ( Lietuvos krastas man savas , o valstybes atstovaji ...) , vyriausybe stengiasi del visko , bet nedel Lietuvos pilietciu , seimas ,savo daugumoji , del saves , gimyniu ir mazumu ( matomai daug bendrumo su pastaraisiais ) .

Žiūrėk po kojom

Žiūrėk po kojom portretas
Tegul žiūri kur eina taigi čia paplūdimys visko būna ir butelį galį koks neadekvatus sudaužyt ir per smėlį perėjus gali susižaloti nereik varnas skaičiuot
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių