Palangos meras: legendinė vila „Auska“ stovi stabiliai

  • Teksto dydis:

Penktadienį žiniasklaidoje paskleidus informaciją apie tai, kad Palangoje įgriuvo legendinė vila „Auska“, sureagavo kurorto meras Šarūnas Vaitkus, feisbuke šmaikščiai nuraminęs palangiškius ir kitus Lietuvos gyventojus, kad vila netoli jūros vis dar stabiliai stūkso ant savo pamatų, su visomis sienomis, stogu ir požeminiais tuneliais.

Palangos vadovas patikino, kad „Auska“ nei sugriuvo, nei įgriuvo.

„Tiesą sakant, net neįsivaizduoju, kokio galingumo turėtų būti uraganas, kad jis pajudintų tą gelžbetonio milžiną su visais jo požeminiais tuneliais. Ir apskritai audra čia niekuo dėta. Dar sausio 3 d. dabartinis vilos nuomininkas pranešė mums apie tai, jog pažeista viršutinė laukinės fasado sienos dalis“, – feisbuke parašė meras.

Pasak Š. Vaitkaus, reaguojant į pranešimą, kaip to reikalauja įstatymas, pastatą apžiūrėjo savivaldybės administracijos direktorės įsakymu sudarytoji komisija, kurios sudėtyje buvo ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros Vakarų Lietuvos statybos valstybinės priežiūros departamento specialistas.

„Komisija neaptiko sugriuvimo ar įgriuvimo. Kalbant paprastai ir be visų tų statybinių terminų, ji užfiksavo, jog nuo pastato koridoriaus, kelių metrų aukštyje jungiančio kelis „Auskos“ korpusus, fasado nukrito dalis tinko. Saugumo sumetimais, numuštas buvo ir likęs praėjimo fasado tinkas. Tai, kad vilos fasadas byra, niekam nėra paslaptis. Apie tai aš kalbėjau ir praėjusį pavasarį, kuomet Palangos savivaldybė perėmė „Auską“ savo žinion. Jau tuomet buvo aišku, kad turtą valdęs „Turto bankas“ visiškai nesidomėjo, kaip ankstesni nuomininkai, eksploatavę vilą dešimt metų, naudoja turtą, kiek investuoja į jo priežiūrą bei remontą ir ar apskritai tai daro“, – rašė meras.

Palangos savivaldybė pernai pavasarį „Auską“ perėmėme ne tik be tinko kai kuriose pastato fasado vietose, bet ir ganėtinai nusiaubtą viduje.

„Naujasis vilos nuomininkas, prieš perimdamas turtą, matė realią situaciją, o ir sutartyje įsipareigojo jį prižiūrėti ir, esant reikalui, remontuoti. Vakar jis buvo informuotas apie pastatą apžiūrėjusios komisijos išvadas ir tai, kad, remiantis nuomos sutartimi, turi sutvarkyti įvykio vietą, utilizuoti susidariusias atliekas bei imtis priemonių ir užtikrinti, kad kitose pastato vietose pažeista fasado apdaila nekeltų pavojaus“, – feisbuke rašė meras.

Pasak Š. Vaitkaus, nors vila gali būti ir toliau eksploatuojama be trukdžių, savivaldybė geranoriškai nusprendė neimti nuomos mokesčio nuo sausio 3 d. iki sausio 20 d., tačiau negali, kaip to pageidautų nuomininkas, kompensuoti komunalinius mokesčius ar nustatyti ilgesnį terminą, kai nereikėtų mokėti nuomos.


Šiame straipsnyje: PalangaAuskaŠarūnas Vaitkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Degutui

Degutui portretas
Kas tave dusina, fufaikini?

Degutas

Degutas portretas
Kaip "dusine" ar stabiliai stovi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių