Palangos meras ragina TS-LKD atšaukti sprendimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Palangos skyriaus pirmininkas, kurorto meras Šarūnas Vaitkus ragina partijos vadovybę atšaukti sprendimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų.

Ketvirtadienį jis savo paskyroje „Facebook“ paskelbė, kad dabartinė partijos vadovų politinė elgsena daro nepataisomą žalą TS-LKD, jos ateities perspektyvoms ir rinkėjų pasitikėjimui.

„Ar mūsų siekis yra susinaikinti?“ – klausė meras.

Anot jo, ko gero, daugumai partijos skyrių nepatinka tai, kas dabar „vyksta TS-LKD ir Lietuvos politiniame olimpe“.

Ar mūsų siekis yra susinaikinti?

„Turėtume akivaizdžiai suprasti, kad politinėje krizėje dabar atsidūrė ne tik Vyriausybė, bet ir visa mūsų partija, vadinasi, ir partijos skyriai. Galvoti, kad tokie, mano manymu, emocingi ir galimai darbinio nuovargio padiktuoti, bet ganėtinai vienasmeniški pareiškimai ir veiksmai liečia vien partijos vadovybę, yra neteisinga ir netoliaregiška. Kiekvienas Vyriausybės ir partijos vadovų žingsnis, politinis sprendimas ar emocinis pliūpsnis, tai yra signalas ir to, kaip rinkėjai vertins mūsų partijos narius, esančius jų rinkimų apygardose“, – tvirtino Š. Vaitkus.

„Kodėl reikia taip sumenkinti mūsų partiją ir šitaip vaikiškai elgtis? Ar vieta ir laikas TS- LKD dabar susirinkti savo žaislus ir keliauti į kitą smėlio dėžę?“ – klausė jis.

Palangos meras lygino šalies valdžios elgesį per Sausio įvykius 1991 metais ir dabar. Anot jo, tuometinis valstybės vadovas Vytautas Landsbergis sunkiausiu laikotarpiu sutelkė tautą ir apgynė nepriklausomybę, „neišsigando, nepabėgo, neatsistatydino, visko nemetė“.

„Deja, dabartiniai mūsų partijos vadovai demonstruoja priešingai – ketina pabėgti, sakykime, „iš principo“? – teigė jis.

Š. Vaitkus viešai paragino TS-LKD tarybos narius pasirašyti Vilniaus Naujamiesčio skyriaus inicijuotą prašymą dėl skubaus partijos tarybos sušaukimo.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas reaguodamas į žiniasklaidos tyrimus dėl savivaldos politikų galimo piktnaudžiavimo jiems skiriamomis išmokomis yra pasiūlęs rugsėjį skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
tai kad sulaukėm - apšepęs Broileris vienas pats, nepasitaręs nei su partija, nei su koalicija kaip dėjo savo Norą visiems ir iškart ai net ,,paukščiukai nustojo čiulbėt":D) Ir niekam neateina į galvą kad nėra ko čia daryt to apsi''kusio ir susikompromitavusio darbais gaidžio nurodymo..Tikrai kad mūsų Lietuvos valdžiukė patapo visai nenormalia ir net elementariausių dalykų nesupranta :D)

as

as portretas
deportuoti lgbt konserus isLT

.

. portretas
Palangos kunigaikštis išsigando, kad ir jo kėdė greitai ims braškėti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių