Pasikeitė kai kurių uostamiesčio fontanų veikimo laikas: džiugina ilgiau

Pasikeitė kelių uostamiesčio fontanų veikimo laikas. Nors daugelis jų kasdien įjungiami nuo pat ryto iki vėlyvo vakaro, kai kurių šokančių fontanų paleidimo laikas nukeltas keliomis valandomis vėliau.

Klaipėdos savivaldybė nurodė, kad fontanai, esantys Teatro aikštėje prie Taravos Anikės skulptūros, Debreceno ir Pempininkų aikštėse, Vydūno skvere, fontanas "Laivelis" aikštėje prie burlaivio "Meridianas", prie "Žvejo" skulptūros ir Karlskronos aikštėje veikia nuolatos kiekvieną dieną.

Fontanas prie Jono kalnelio paleidžiamas nuo 12 iki 22 val. kasdien, grindinio fontano vanduo šoka 10 min., po to – 20 min. pertrauka. Muzika groja penktadieniais 12.15, 15, 19 val. Šeštadieniais ir sekmadieniais – 12, 15, 19 val.

"Vaidilos" fontanas veikia nuo 10 iki 22 val. visomis dienomis. Grindinio fontano vanduo įjungiamas penkioms minutėms, po to – 15 min. pertrauka.

Pasikeitė fontano Danės skvere įjungimo laikas. Dar gegužę paskutinis fontano šokis vykdavo kasdien 21 val. Dabar laikas pakeistas į 22.30 val.

Tam įtakos veikiausiai turėjo birželio 22 d. vykusiame Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje išsakyta tarybos narės Linos Skrupskelienės pastaba.

"Atėjęs į parką su šeima turi "gaudyti", kada įsijungs tas stebuklingas fontanas. Padažninkite fontano veikimą ir kad jis veiktų vėliau vakare, negu kaip dabar, kai 21 val. šviesu. Ir šiaip, kad šeimoms nereikėtų laukti, nes per dieną fontanas paleidžiamas vieną ar du kartus. Padažninkite vasaros metu", – prašė tarybos narė.

Tad nuo šiol Danės skvere esantis muzikinis šokantis fontanas įjungiamas 12, 15, 18 ir 22.30 val. ir veikia apie 30 min.

Gyventojai įspėjami, kad pliuškentis didžiųjų fontanų vandenyje dėl jame esančių cheminių medžiagų, skirtų fontano vandeniui valyti, nesaugu.


Šiame straipsnyje: fontanasuostamiesčio fontanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vaje vaje

vaje vaje portretas
kad tik nesubankrutuotu Klaipėda dėl papildomo laiko fontanams..Pinigų visų pirma reikia konservatoriams nepatinkančių paminklų vertimui o ne miesto grožiui, jaukumui ir žmonių džiaugsmui

manau kad neturtit apie ką rašyti

manau kad neturtit apie ką rašyti portretas
tai parašykit kaip fontanais šita miesto gaidžių ir pizlaižių valdžia babkes taško ir viens per kitą į šikną varo, atleisk man viešpatie nusidėjeliui, tegul ir tavo šviesa mane apšviečia

Efa

Efa portretas
Proto gumbai.....kosmaras ,manau fontanas turi veikti pastoviai ,juk jis fontanas ......tie jusu laikai ijungu ,neijungiu ....juokingi .....nu tikrai sutaupysit???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių