Pasiruošimas vasaros sezonui: prasidėjo gelbėtojų registracija

Uostamiestyje prasidėjo pasiruošimas vasaros sezonui. Kovo 1-ąją startavo norinčiųjų tapti gelbėtojais paplūdimiuose registracija.

Jau sulaukta septynių anketų. Registracija vykdoma elektroniniu paštu ir telefonu.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, pirmoji gelbėtojų atranka bus surengta balandžio pabaigoje.

"Pradėjome rinkti norinčiuosius. Vėliau baseine vyks atranka, per kurią tikrinsime plaukimo įgūdžius. Pirmąją atranką planuojame balandžio pabaigoje, o antrąją – gegužės pradžioje. Po pirmos atrankos formuosime pirmąją gelbėtojų grupę, po to – antrąją. Būsimieji gelbėtojai sužinos, kaip reikia dirbti, atlikti prevenciją, suteikti pirmąją pagalbą. Taip pat baseine bus įtvirtinami gelbėjimo įgūdžiai, mokoma, ką reikia daryti skendimo metu ir kaip kitaip padėti žmonėms, patekusiems į nelaimę", – teigė pašnekovas.

Apmokysime ir padarysime tikrais gelbėtojais.

Iš viso "Klaipėdos paplūdimiai" galės priimti septynias dešimtis gelbėtojų.

A.Siakki skatina nebijoti ir drąsiai registruotis ne tik vaikinams, bet ir merginoms.

"Tegul registruojasi, nebijo. Apmokysime ir padarysime tikrais gelbėtojais. Iš viso galime priimti 70 gelbėtojų. Atrodo daug, bet yra Smiltynė, Melnragė, Giruliai. Laukiame ne tik vaikinų, bet ir merginų", – sakė A.Siakki.

Veikiausiai šylant orams pretendentų sąrašas ilgės, o sulaukus vasaros Klaipėdos paplūdimiuose gelbėtojų nepritrūks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių