Po kelionės autobusu – nemalonumai

Dviejų paauglių kelionė autobusu namo baigėsi nemalonumais. Kontrolieriai merginas sulaikė be bilietėlių. Paauglės aiškino, kad talonėlio joms nepardavė autobuso vairuotojas, nes tuo metu kalbėjo telefonu.

Nepavyko nusipirkti bilietų

Incidentas 6-ąjį maršrutą aptarnaujančiame autobuse įvyko pirmadienį.

Klaipėdietė (redakcijai vardas ir pavardė žinomi) pasakojo, kad jos penkiolikmetė dukra su tokio pat amžiaus drauge buvo pasivaikščioti Melnragėje prie molo. Merginos namo nusprendė grįžti autobusu.

Į jį paauglės įlipo galutinėje stotelėje. Pasak klaipėdietės, dukra ir jos draugė atsistojo prie vairuotojo nusipirkti bilietų. Pinigus jos turėjo rankoje.

"Dukra pasakojo, kad vairuotojo paprašė talonėlio, tačiau šis kalbėjo telefonu. Tada jos antrą kartą paprašė parduoti bilietą, bet šis vėl nekreipė dėmesio", – pasakojo vienos paauglės mama.

Pasak moters, privažiavus universiteto stotelę vairuotojas pamatė kontrolierių autobusą. Buvo 15.24 val. Dukra jai pasakojo, kad vairuotojas baigė pokalbį telefonu ir atsisukęs joms pasakė, kad jau vėlu.

"Į autobusą įlipusioms kontrolierėms mergaitės papasakojo visą situaciją, kad vairuotojas nepardavė bilieto, nes kalbėjo telefonu. Tačiau kontrolierė pasilenkė prie vairuotojo, kažką pašnibždėjo, merginų paprašė išlipti ir nuvedė į autobusiuką", – pasakojo mama.

Patikėjo ne paauglėmis

Kadangi bilietų neturėjusios merginos – nepilnametės, kontrolieriai paskambino ir apie įvykį pranešė jų tėvams. Moteris tvirtino, jog pakalbėjusi su kontrolieriais iš karto suprato, kad čia kažkas ne taip.

"Pasitikiu savo dukra. Žinau, kad ji niekada nevažiuos be bilieto. Per daug bijo. Jei neturės pinigų, geriau nuo pliažo iki Debreceno gatvės pėsčia pareis, bet ne "zuikiu" važiuos. Nuo mažens jai aiškinome, kad važiuoti be bilieto negalima", – tvirtino klaipėdietė.

Pasak mamos, surašius protokolą, paauglės buvo paleistos. Dukra paskambino jai ir viską papasakojo.

"Aš labai supykau. Kontrolieriai patikėjo ne vaikais, o vairuotoju. Aišku, gal tai ir suprantama, visokių juk vaikų būna. Tačiau savo dukra aš pasitikiu. Kontrolieriai šiuo atveju galėjo apklausti ir kitus keleivius, juk žmonių autobuse buvo. Nemanau, kad niekas nematė, kaip vairuotojas kalba telefonu, o vaikai stovi šalia. Kontrolieriai nuėjo paprasčiausiu keliu", – apgailestavo moteris.

Įrodyti kaltės nesitiki

Pasak klaipėdietės, išgirdusi dukters pasakojimą, ji paskambino jos nurodytu telefonu. Moteris neslėpė, kad kalbėjo pakeltu tonu.

"Atsiliepusi darbuotoja mane ramino. Paklausiau jos, kokią teisę turėjo išvesti iš autobuso kaip kokias vagiles, kai jos nekaltos. Darbuotoja teigė, kad pirmą kartą bauda nebus skirta. Tik įspėjimas. Paaiškinau jai, kad šiuo atveju kalba ne apie pinigus. Kodėl įspėjimas turi būti skirtas niekuo dėtam vaikui? Tai dar labiau mane įsiutino", – neslėpė moteris.

Klaipėdietė taip pat buvo pakviesta atvykti į viešąją įstaigą "Klaipėdos keleivinis transportas" į svarstymą. Tačiau moteris, nieko nelaukusi, parašė skundą dėl vairuotojo elgesio.

"Aišku, vairuotojas gali viską neigti, o mes niekaip neįrodysime savo tiesos. Nufilmuoto įrašo juk neturime. Liudininkų taip pat nėra. Norėčiau su dukra susitikti su tuo vairuotoju ir kontroliere", – teigė moteris.

Mama tvirtino, jog dukros klausė, ar vairuotojas telefonu kalbėjo naudodamasis laisvąja rankų įranga. Ši teigė, kad – ne. Viena ranka laikė telefoną, kita vairavo.

"Toks elgesys pavojingas. Kaip vairuotojas taip gali elgtis?" – klausė moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotojai

vairuotojai  portretas
daznai kalba telefonu! Ir daznai apibara keleivius - gink dieve ko paklausi, ne taip pinigus paduosi...labai atzagarus.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Asmeninio telefono išklotinę gali paprašyti tik teisėsaugos pareigūnai atliekantys tyrimą. O kalbėjimas telefonu Klaipėdos miesto autobusų vairuotojų tampa opi problema ir ne tik privačių vežėjų, bet ir autobusų parko. Ne kartą teko drausminti ir pačius vairuotojus, ir pranešti administracijai. Deja, situacija negerėja. Todėl nelabai reikia stebėtis, kad autobusuose žalojami keleiviai, o patirti sužalojimai nurašomi (arba bandoma nurašyti) dėl pačių keleivių neatsargumo.

klp

klp portretas
patikrinti ar kalbėjo telefonu ir kike kalbėjo galima paėmus telefono išklotinę. nereikia nei kamerų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių