„Poltava“ – aktuali ir šiandien

Žinomas sporto komentatorius Robertas Petrauskas – taip pat istorikas ir rašytojas – klaipėdiečiams pristatė savo naująją knygą "Poltava". Šis dvejų metų darbas skaitytojus nukels į Šiaurės karo epochą.

"Poltava" – rašytojo ketvirtoji knyga, kuri atsirado, kaip pats autorius teigia, iš noro praeityje paieškoti to, kas dar nežinoma.

"Mano tikslas – parašyti knygą, kuri būtų skaitoma kaip detektyvas, ir ne dėl to, kad reikia, o todėl, kad įdomu", – kalbėjo R.Petrauskas.

"Poltavą" R.Petrauskas rašė dvejus metus. Ji skaitytojus nukels į XVIII a. pradžią, joje aprašomas ne tik svarbiausias Šiaurės karo mūšis, bet ir Ukrainos istorija, ypač aktuali šiuo laikotarpiu, kai ši nepriklausoma šalis kaunasi dėl savo laisvės ir nepriklausomybės.

Knygos pristatymo metu R.Petrauskas pasakojo apie Lietuvos, Ukrainos ir Rusijos istoriją nuo vikingų laikų.

Žinant istoriją, galime įžvelgti sąsajų ir atrasti priežasčių, kodėl situacija šiandien yra tokia, kokią turime.

"Žinant istoriją, galime įžvelgti sąsajų ir atrasti priežasčių, kodėl situacija šiandien yra tokia, kokią turime", – mintimis dalijosi knygos autorius.

R.Petrauską, kaip jis pats pasakojo, nuo studijų laikų žavėjo britiškos publicistinės knygos.

2000 m. jis baigė istorijos bakalauro studijas Klaipėdos universitete, specializacija – XX amžiaus istorija.

Prieš 11 metų jis išleido pirmąją savo knygą "Trečiojo reicho triumfas" apie Antrąjį pasaulinį karą Europoje.

Dar po dvejų metų R.Petrauskas išleido antrąją istorinę knygą "Lemtingi sprendimai. Antrasis pasaulinis karas Europoje".

Knyga buvo teigiamai įvertinta kritikų, o publicistas Rimvydas Valatka gyrė puikų pasakojimo stilių, knygos dinamiškumą.

R.Petrauskas yra žinomas ne tik kaip istorikas ir rašytojas, bet ir kaip sporto komentatorius. Krepšinio rungtynes jis komentuoja nuo 1999 m., o sporto žinias rengia nuo 2005-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių