Potvynio zonoje – sodybos be elektros

Šilutės rajone potvynio spąstai vis labiau gniaužia vietinių gyvenimą – dviem sodyboms Žalgirių kaime teko išjungti elektrą, nes vanduo ėmė semti elektros skydines. Ugniagesiai su Šilutės seniūnu Raimondu Steponkumi į apsemtus namus nugabeno generatorius.

Situaciją potvynio zonoje gali pabloginti šaltis. Pradėjus šalti, iš gyvenamųjų namų galima  ištrūkti, kai susiformuoja tvirtas ledas.

"Toks momentas vadinamas šaktarpiu – nei ledu nueisi, nei praplauksi. Tai reiškia, kad tuomet reikia laukti, kol ledas sustings, o esant bėdai žmonės ledu galės išeiti", – kalbėjo Šilutės seniūnas R.Steponkus.

Naktį pamaryje spaudė keturių laipsnių šaltukas, artėjančiomis naktimis žadamas dar didesnis šaltis.

Jei politikai asmenukes sugeba darytis potvynio zonoje, tegul tiems, kuriems bėda, duonos ar vandens pirma nuveža.

"Vanduo Žalgiriuose jau nebekyla. Bet bijome šalčių. Neaišku, gal reikės laužyti ledą. Dėl estakados kol kas nėra bėdų. Besiformuojantį ledą greideris prastumdo", – pasakojo Šilutės seniūnas.

Iš viso potvynio zonoje sudėtingesnė situacija yra 20-yje sodybų, tačiau iš viso apsemta 70 namų. Juose gyvena  93 žmonės.

"Kitų sodybų gyventojai išvažiuoja aplinkkeliais. Ten nėra didelių problemų. O įtemptesnė situacija – Žalgirių ir Rupkalvių kaimuose, čia yra kelios apsemtos sodybos. Bet ypatingų ligonių neturime, jei tik gauname prašymą dėl pagalbos, važiuojame. Ugniagesiai turi techniką, yra apmokyti", – tikino seniūnas.

Rusnės seniūnės D.Drobnienės idėją, kad žemupyje vertėtų turėti ledlaužį, R.Steponkus palaiko.

"Nieko naujo, du keliai, kurie išvaduotų per potvynius – Atmatos vagos gilinimas ir ledlaužis", – pritarė R.Steponkus.

Kai kurių vietos politikų viešojoje erdvėje mestus kaltinimus, kad esą valdžia nesirūpina vietiniais, R.Steponkus vertina kritiškai.

"Ne pirmus metus žmonės potvynio zonoje gyvena. Jei politikai asmenukes sugeba darytis potvynio zonoje, tegul tiems, kuriems bėda, duonos ar vandens pirma nuveža. Valdžia neturi vieniems šlepečių ar kitiems dantų šepetukų vežioti. Yra ribos. Bet jei bėda, reikia duonos, tikrai pagelbėsime mes ar ugniagesiai", – patikino R.Steponkus.

Naujai pastatytos estakados dalis dviejose vietose yra po vandeniu. Vienoje estakados vietoje virš kelio dangos telkšo 10 cm, kiek tolėliau – 7 cm vandens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Purmaliai

Purmaliai portretas
Ko lauke vietinė valdžia ,senai reikėjo prašyti kariškių sprogdinti ledų sankaupas !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių