Prasidėjo darbai: jau remontuojamos Kruizinių laivų terminalo krantinės

Pradėtos remontuoti klaipėdiečių pamėgtos Kruizinių laivų terminalo krantinės. Darbus ketinama baigti iki kitų metų pavasario, prieš prasidedant kruizinių laivų sezonui. Kol vyks remontas, priėjimas prie marių šioje vietoje žvejams bus apribotas.

Ši ne tik žvejų mėgėjų, bet ir visų klaipėdiečių pamėgta pasivaikščiojimo vieta atitverta iki pavasario.

Čia bus draudžiama žvejoti, kol nebus baigti darbai.

Šiuo metu atliekamas kapitalinis 27–34 krantinių remontas, statomi buitinių nuotekų tinklai. Šie darbai bus vykdomi dviem etapais.

Anot Uosto direkcijos atstovų, tuo siekiama dviejų tikslų: pirma, norima užtikrinti tinkamą esamų statinių būklę ir tęsti saugią jų eksploataciją.

Antra, ketinama krantines pritaikyti švartuoti didesniems kruiziniams laivams.

Pirmuoju etapu bus tvirtinamas akvatorijos dugnas prie krantinių, taip pat bus atliekamas gelbėjimosi kopėčių remontas ir kiti būtinieji darbai.

Antrojo etapo metu bus įrengti nuotekų tinklai Priešpilio gatvėje. Jie bus prijungti prie Klaipėdos savivaldybės savitakinių nuotekų tinklų. Jais iš kruizinių laivų bus pašalinamos nuotekos.

Darbus ketinama baigti 2022 m. pavasarį, iki naujojo kruizinių laivų sezono pradžios.

Visas projektas kainuos apie 1,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korūpcija

Korūpcija portretas
Neseniai ta krantinė buvo pastatyta,tai ką kažkam baigėsi pinigai ,reikia pasidaryti. FNTT tyrėjai turėtų pasidomėti ten kas kaip

Romas

Romas portretas
Išplauti pinigai baigėsi dabar vėl reikia plauti.

J

J portretas
Anuprai nenusisnekek! Laivai yra svariausias budas gabenti krovinius skaiciuojant sunauduota kura perveztam kroviniu kiekiui. Taipogi visi laivai, taip pat ir kruiznikai atitinka visoms konvencijoms tokioms kaip MARPOL, ISO, HAZMAT ir kitos… o pats uztersiantis transportas skaitosi lektuvas, o po jo automobilis… kita karta pries kazka komentuodamas geriau pasidomek ta tema kad neatrodytum kvailai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių