Rengiamasi Danės skvero atidarymui

Po kelių savaičių planuojamas oficialus Danės skvero atidarymas. Dvejus metus rekonstruota 11 mln. eurų kainavusi viešoji miesto erdvė, kaip ir prognozuota, jau dabar labai populiari. Dar daugiau žmonių ši vieta turėtų pritraukti, kai bus įjungtas interaktyvus – šviečiantis ir grojantis – fontanas.

Konkreti rekonstruoto Danės skvero atidarymo data dar nenumatyta, bet preliminariai tai turėtų įvykti po kelių savaičių.

"Norime, kad viskas tvarkingai veiktų, planavome dar praėjusią savaitę paleisti fontaną, bet susirgo komanda, kuri turėjo tai padaryti. Šią savaitę jau išbandysime ir paleisime. Tai bus interaktyvus fontanas, su muzika, šviesos projekcijomis. Tik jos bus matomos vakare, sutemus", – patikslino šį projektą kuruojantis Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis.

Dangės krantinių ir skvero rekonstrukcija prasidėjo 2020-ųjų sausį. Lygiai po dvejų metų, šiemet sausį, rangovas darbus baigė ir turtą perdavė savivaldybei.

Tai bus interaktyvus fontanas, su muzika, šviesos projekcijomis.

Tiesa, rekonstruotas skveras netrukus buvo nusiaubtas vandalų.

Šiuo metu apniokotas turtas tvarkomas, sudaužytas žibintas pakeistas nauju, nutraukti kabeliai taip pat sutvarkyti, tik išteplioti suoliukai kol kas nenuvalyti.

Danės skvero rekonstrukcija – vienas didesnių ir svarbesnių pastaruoju metu Klaipėdoje įgyvendinamų projektų, tam buvo skirta 10,7 mln. eurų.

Skvere ne tik įrengtas šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis, bet ir sumontuota nedidelė scena pradedančiųjų atlikėjų pasirodymams, moderni terasa.

Atnaujintame skvere nemažai erdvės pritaikyta vaikams, jiems skirti interaktyvūs žaidimai, riedutininkų parkas, laipynės.

"Pradžioje sulaukėme įvairių pretenzijų, kažkam per daug švietė į buto langus žibintai, teko reguliuoti apšvietimą. Bus turbūt nepatenkintųjų ir kai fontano muzika skambės. Poilsio valandomis, žinoma, ji negros. Bet žmonės visi skirtingi, kažkas džiaugiasi, kažkam nepatinka. Tačiau projektas tikrai labai gražus. Tiesa, vienaip viskas atrodė popieriuje, kitaip – realybėje. Kai kurios dangos prie vaikų žaidimų aikštelės nelabai praktiškos. Vėliau kai ką teks tobulinti", – kalbėjo G.Dovidaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Buvau

>Buvau portretas
o tai skveras yra tam kad ant suoliukų galėtum gulėt? Gal tada čia bomžam darė?

Buvau ir aš atsigulęs

Buvau ir aš atsigulęs portretas
ant suoliuko. Gulėti tikrai liuks.

Išeitis viena

Išeitis viena portretas
Visur kur tik galima privaryt stovų su gėlėm (tik ne tokiu kur kitoj pusėj kur alia ,,boružėlės" Šakalienės galvom pravardžiuojamos) prisodint žydinčių krūmų ir medžių tai gal tą nykrą truputį patrauklesne padarysit
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių