Ruduo negrįžtamai įtvirtina pozicijas

Sinoptikai žada, kad savaitgalį pasimėgausime dar gana šiltais orais, o kitą savaitę, nepaisant vidutinio stiprumo vėjų, vis dar sulauksime šiltų ir giedrų dienų. Ruduo ateina į pajūrį palengva, nebaugindamas šalčiais ir vėtromis. Dar nenusimato ir šalnų.

Šiandien neturėtume baimintis lietaus, jei ir palis, tai tebus keli lašai, numatoma, kad termometrai rodys 14–16 laipsnių šilumos. Šilta bus ir naktis į sekmadienį – 12–14 laipsnių.

Panašiai šilti orai prognozuojami ir sekmadienį, tik pietvakarių vėjas bus stipresnis – apie 7–12 m/s.

Pirmadienio naktį vėjas stiprės iki 17 m/s, žymesnio lietaus neturėtume sulaukti, laikysis 11–13 laipsnių šiluma. Dieną taip pat pūs vidutinio stiprumo vėjas, bus giedra ir šilta – 13–15 laipsnių.

Antradienį vėjas pamažu rims, naktį palis, termometro stulpelis nesileis žemiau 10 laipsnių padalos. Dieną tikėtina 13–15 laipsnių šiluma.

Ir trečiadienio naktį prognozuojamas lietus, papūs šiaurys, oras ims vėsti, naktį termometrai rodys 7–9, dieną – apie 9–11 laipsnių šilumos. Dieną kritulių nenumatoma.

Ketvirtadienio naktį nebelis, pūs silpnas šiaurės vakarų vėjelis, oro temperatūra gali būti visiškai tokia pat kaip trečiadienį.

Penktadienį vėjas pūs iš pietvakarių, bus giedra, todėl oras bus kiek malonesnis, bet nešiltas, tikėtina tik apie 9–11 laipsnių šilumos.

Dabartinės sinoptikų prognozės žada, kad ir kitą savaitgalį nelis, bet didesnės šilumos tikėtis nebeverta.

Ruduo su trumpėjančiomis dienomis vis labiau pratins mus prie šaltojo metų laiko.


Šiame straipsnyje: ruduooraipajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių