Šiemet aukščiausia Klaipėdos kalėdinė eglė – Vitės kvartale

  • Teksto dydis:

Klaipėdai pasirinkus nestandartinį sprendimą centre ant postamento statyti 55 cm eglutę, aukščiausia uostamiesčio Kalėdinė eglė iškils Vitės kvartale – čia bus atvežtas, pasodintas ir papuoštas 6 metrų aukščio medis. Eglės atsiradimą inicijuoja vietos gyventojus jungianti asociacija „Vitės bendruomenė“, o finansines inciatyvos išlaidas kompensuoja Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO.

„Eglutę sodinsime pačioje Sportininkų gatvės pabaigoje – čia bus bendruomenės kalėdinių švenčių bei kitų renginių vieta“, ‒ pasakoja „Vitės bendruomenė“ vadovas Tomas Meškinis. Eglutės įžiebimo renginys planuojamas ateinančią savaitę, gruodžio 10 d.

Kalėdinė eglė kasmet vis aukštesnė

Jo teigimu, iki šiol Vitės bendruomenė nesirinkdavo švęsti žiemos švenčių, nors toks noras ir buvo. O šiemet atsirado galimybės tai daryti, tad iš pradžių galvota pjauti eglę, visgi nutarta, kad geriau turėti gyvą, kasmet vis aukštesnę eglę.

Bendruomenės iniciatyva turėti savo eglę – graži ir prasminga.

„Manau, tai geras sprendimas, nes kasmet nereikės pjauti eglės, o vėliau jos išmesti ar supjauti malkoms. Tikimės, kad ji su mumis bus ilgiems metams. Pats medis turėtų būti maždaug 6 metrų aukščio. Aukštesnės eglės transportavimas ir sodinimas būtų problemiškas, mat jam prigyti būtų sudėtingiau, o ir Klaipėda – vėjuotas miestas, tad didesnį, geriau įsitvirtinti nespėjusį medį galėtų išversti stipresnis gūsis“, ‒ pasakoja T. Meškinis.

Eglutės įsigijimo, transportavimo, sodinimo ir puošimo sąnaudas padengs Vitės kaimynystėje veikianti bendrovė KLASCO.

„Bendruomenės iniciatyva turėti savo eglę – graži ir prasminga. Todėl mielai prisidedame prie jos įgyvendinimo. Apskritai, su Vitės žmonėmis palaikome glaudžius ryšius – kiek galime padedame vaikams, senjorams, gimnazijai. Nuolat dalyvaujame Vitės bendruomenės susirinkimuose ir gerai žinome jos problemas, kurias padedame spręsti, kiek leidžia galimybės“, ‒ sako KLASCO vadovas V. Štumbergas.

Planuoja Lietuvos rekordą

Manau, kad Vitės renginiai ir toliau tvirtins mūsų bendruomenę, leis būti išgirstiems bei padės spręsti bendrus iššūkius.

T. Meškinio teigimu, apie Vitės susibūrimo vietą klaipėdiečiai išgirs ne tik kalėdiniu laikotarpiu, bet ir per Užgavėnes, kuomet čia bus siekiama Lietuvos rekordo bei gegužės 28 d., kai bus švenčiamas Vitės bendruomenės 6 metų gimtadienis ir Kaimynų dienos šventė.

„Norime, kad tokiuose renginiuose susitiktų gyventojai, įmonės, kad galėtume kartu švęsti, tiesiogiai kalbėtis bei atrasti sutarimą. O ir žmonės tiesiai iš įmonių išgirstų apie projektus, planuojamus pokyčius ir t. t. Vitės gyventojams tai svarbu, nes kai žmonės nežino, ima sklisti gandai, baimės, atsiranda manipuliacijos. Ir dabar matome, kad kuriamas įspūdis, jog pas mus čia Vitėje situacija yra kur kas blogesnė, nei iš tikrųjų yra. Patys matome priešingą vaizdą – situacija ir santykiai su įmonėmis gerėja, aplinkosauginė situacija ‒ irgi, į gyventojų pastabas dėl triukšmo, darbo laiko, kvapų atsižvelgiama. Manau, kad Vitės renginiai ir toliau tvirtins mūsų bendruomenę, leis būti išgirstiems bei padės spręsti bendrus iššūkius“, ‒ įsitikinęs „Vitės bendruomenė“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai nu nu

Ai nu nu portretas
Pas mano mociute ant kapo didesne isiebta eglute stovi geda Klaipedai

Ramunės linija

Ramunės linija  portretas
Eglutė šiemet ir dekoracijos totalus šerno šiknos skylė. Nuotaika kaip neplautos grindys. Gėda už organizatorius kurie silpni šioje srityje.

Staska

Staska portretas
Ismaine dulkes i egle
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių