Šimtametės A. Voinič laimės receptas

Įvairios patirtys moko branginti kiekvieną akimirką. Apie gyvenimišką išmintį ir nesibaigiančias šypsenas liudijo klaipėdietė Aleksandra Voinič, kurią uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas penktadienį pasveikino su šimtuoju gimtadieniu.

Šimtas metų ir dauguma jų nugyventi Klaipėdoje. Anot mero, moters požiūris į gyvenimą išliko optimistiškas ir šviesus, o pats susitikimas įkvėpė.

"Seniai nebuvau tokiame jautriame ir jausmingame susitikime. Pagyvenę žmonės labai sentimentalūs, o ponia Aleksandra – išskirtinio sentimentalumo moteris. Pabendravome, palinkėjau jai sveikatos, stiprybės. Paprašiau griežtai klausyti gydytojo nurodymų – jokių ašarų, tik geros, šviesios emocijos", – pasakojo V. Grubliauskas.

A. Voinič gimė 1922 m. spalio 9-ąją Rusijoje. Buvo ištekėjusi, tačiau vyras žuvo Antrojo pasaulinio karo metu.

Po karo moteris atvyko į Lietuvą, buvo ištekėjusi, susilaukė ir užaugino dukterį Niną, tačiau jos neteko 2012-aisiais. Aleksandra turi du anūkus – Tadą ir Vasilijų, gyvenančius Klaipėdoje.

Jau apie 20 metų moteris gyvena kartu su sena drauge Iraida, kuri ją ir prižiūri. Jos artimai draugauja apie 55 metus.

Jubiliatė didžiąją gyvenimo dalį dirbo Klaipėdos medienos apdirbimo įmonėje telefoniste, šias pareigas ėjo iki pensijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??

?? portretas
Gal reikėtų tais ilgaamžiais pasirūpinti labiau, o ne tik pasveikinti su jubiliejumi. Čia pasidarė mada - dideli vadovai pasidaro sau reklamą, o ne pagerbia ilgaamžį, skatina žiniasklaidą dažniau apie juos informuoti, pažindinti su jų ilgaamžiškumo paslaptimis, kurios galimai yra labai paprastos - gyventi kukliai ir prasmingai. Labai dažnas, taip pat ir aš prarandu prasmę, o tai nebeskatina stengtis ir nelieka noro gyventi, o be jo ir negyvensi.

Tas kad imites

Tas kad imites  portretas
Vos y fotke betwlpa

Laimės receptas

Laimės receptas portretas
Merų rinkimai artėja......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių