Stiprus vėjas pajūryje neišvaikė talkininkų

Miesto pliažus prižiūrinčios bendrovės „Klaipėdos paplūdimiai“ darbuotojai šeštadienio rytą pakvietė klaipėdiečius į talką pajūryje.

Net labai stiprus vėjas neišgąsdino talkininkų, kurių čia susirinko per pusė tūkstančio žmonių.

Po metų pradžioje praūžusių audrų jūra į krantą išmetė labai daug šiukšlių – meldų, jūros dumblių, plastiko atliekų ir kt.

Tad ruošiantis vasaros sezonui „Klaipėdos paplūdimių“ darbuotojai pakvietė miestiečius į pagalbą, surenkant ir išrūšiuojant žaliąsias atliekas bei plastiką.

Talkos vyko pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Neįgaliųjų paplūdimyje, Giruliuose ir Smiltynėje.

Viskas pavyko labai sklandžiai. Į kvietimą atsiliepė per pusė tūkstančio žmonių.

„Viskas pavyko labai sklandžiai. Į kvietimą atsiliepė per pusė tūkstančio žmonių. Atsiliepė labai daug įmonių ir organizacijų – ugniagesiai, pasieniečiai, didžiosios miesto bendrovės, pavieniai žmonės. Labai džiaugiamės jų iniciatyva. Buvome pasiruošę gana daug vienkartinių šiukšlių maišų, jų nepritrūko“, – teigė „Klaipėdos paplūdimiai“ Melnragės–Girulių tvarkymo skyriaus vadovas Marius Maliorius.

Didžiąją dalį po audrų jūros į krantą išplautų šiukšlių paplūdimių tvarkytojai patys surinko prieš porą savaičių. Vien stambios medienos, žabtvorių, lentų išvežė apie 20 traktorių priekabų.

„Dabar kreipėmės į visuomenę ir prašėme padėti surinkti smulkiąsias žaliąsias atliekas – nendres, mažesnes šakeles. Sintetinių šiukšlių buvo ne itin daug. Dalis talkininkų vaikščiojo ir po kopas rinko plastiko atliekas, bet galiu pasidžiaugti, kad šitų šiukšlių buvo nedaug. Maišai su atliekomis dabar kraunami į traktoriaus priekabą ir bus išvežti iš pajūrio“, – patikino M.Maliorius.

Šeštadienį Klaipėdoje pūtė stiprokas šiaurės vakarų vėjas, pajūryje jis buvo itin žvarbus, tačiau talkininkų tai neišgąsdino.

Miesto pliažai gana stipriai nukentėjo nuo kelių metų pradžioje praūžusių audrų, kai stichijos padaryti nuostoliai buvo skaičiuojami dešimtimis tūkstančių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kategoriškai prieš tokias talkas

Kategoriškai prieš tokias talkas portretas
ir kitokius subotnikus. Jau išaugau iš tokios svetimų žmogų primetamos pareigos...Liberalkonservyno valdžiukė įsigudrino išnaudoti net žmonių gerumo, nesavanaudiškumo ir altruizmo jausmą. Taigi kaip sako liberalai nuo pat savo egzistencijos Lietuvoje pradžios? Ogi ,,nieko nemokamo nėra".Jeigu pvz. paremti gyvenimo bėdos ištiktuosius savo šalies piliečius - ,,nieko nemokamo nėra"; jeigu nuimti-palengvinti finasinę naštą studentams - ,,nieko nemokamo nėra"ir t.t. Tik va čia kai reikia rinkt šiukšles, ar kitaip tvarkyt teritorijas - tai jau galima ir užmiršt ,,nieko nemokamo nėra". Žinoma, ,,juoduomenė" pagal juos tam ir skirta kad darytų tą ką jiems liepia ,,iš aukščiau", bet jau užkniso tie dvigubi standartai ir savanaudiški gudravimai.Tegu patys partiniai masiškai išeina į tokias talkas tada ir patikėsiu išnaudojimo nebuvimu.

TAI "GRĖSMĖ LIETUVOS NACIONALINIAM SAUGUMUI"...

TAI "GRĖSMĖ LIETUVOS NACIONALINIAM SAUGUMUI"... portretas
Tos talkos prasidėjo 1917 metais Maskvoje. Jos vadinosi "SUBOTNIKI" ir jų pradininkas buvo Vladimiras Iljyčius Leninas. Jis pats asmeniškai nešė rastą per Lenino aikštę...

va va

va va portretas
Bėgimų organizatoriai ir bėgikai taip ir nepasirodė talkoje... Vienuoilai itaip pat liko namuose
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių