Studentai Klaipėdoje grįžta į auditorijas: prie mobiliojo vakcinavimo punkto – eilės

Klaipėdos universitetas naujus mokslo metus pradėjo pakiliomis nuotaikomis. Didžioji dalis universiteto studentų ir darbuotojų jau yra pasiskiepiję. O pirmąją mokslo metų dieną nusidriekusi eilė prie mobiliojo vakcinavimo centro universiteto miestelyje taip pat suteikia optimizmo.

Duomenų apie pasiskiepijusius pirmakursius dar nėra, tačiau Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas džiaugiasi, kad apie 70 proc. studentų ir daugiau nei 90 proc. universiteto darbuotojų vakcinavosi nuo COVID-19 arba įgijo imunitetą.

Tokios eilės seniai nebuvo matyti Klaipėdoje.

Nors dar neseniai skelbta, kad, remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pasiskiepijusiųjų Klaipėdos studentų skaičius buvo kur kas mažesnis nei Vilniaus ar Kauno aukštosiose mokyklose, situacija keičiasi.

Rektorius neslėpė džiaugsmo dėl ilgos žmonių eilės prie Klaipėdos universiteto miestelyje pastatyto mobiliojo vakcinavimo centro.

Artūras Razbadauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Tokios eilės seniai nebuvo matyti Klaipėdoje. Tai reiškia, kad atsiranda žmonių sąmoningumas, jie nori kontaktiniu būdu dalyvauti paskaitose“, – tvirtino A.Razbadauskas.

Kaip teigė rektorius, pasaulinė pandemija prasidėjo jau senokai, todėl sukaupta pakankamai patirties ir žinių, kaip dirbti ir užtikrinti saugų mokymąsi, kuris po ilgo laiko vėl vyks kontaktiniu būdu.

Universitetas studentų testavimą kompensuos visą rugsėjį. Vėliau to daryti neketinama.

Šiemet Klaipėdos universitete studijas pradėjo 750 naujų studentų.

Pasak Klaipėdos universiteto studijų prorektorės Sonatos Mačiulskytės, populiariausios studijų programos nesikeičia. Daugiausia įstojusiųjų studijuoti sveikatos mokslų ir vaikystės pedagogikos.

Prorektorės teigimu, šiais metais džiugina studentų susidomėjimas biomokslais. Po ilgo laiko Klaipėdos universitetas ir vėl turi biologijos bei jūros biotechnologijų programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvusi dėstytoja

Buvusi dėstytoja portretas
Toks jausmas, kad sugrįžome į gilius sovietinius laikus, kai duris atverdavo komjaunimo bilietas. Šįkart vyksta priverstinė vakcinacija, nes be kažkokio galimybių paso studentai neįsileidžiami į auditorijas. Gėda universitetams...

...

... portretas
prie mobiliojo vakcinavimo punkto – seilės.

>

> portretas
>Chi, kai dvėsi ar darbas padės? Ar skaitei su kuo sutikai ir parašu patvirtinai prieš skiepydamasis eksperimentine injekcija?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių