Svarbūs darbai Klaipėdoje – iki švenčių

Uostamiesčio vadovai įvertino rangovų, tvarkančių senamiesčio gatves, darbą. Viliamasi, kad iki Klaipėdoje vyksiančio Europos folkloro kultūros festivalio "Europiada" ir Jūros šventės senamiesčio gatvelės bus atvertos judėjimui.

Įvertino tai, kas padaryta

Šiuo metu vaizdai senamiestyje nors ir liūdina, tačiau čia vyksta iš tiesų rimti darbai.

Per pusantrų metų numatoma sutvarkyti net penkias akmenimis grįstas gatveles – Žvejų, Teatro, Daržų, Sukilėlių ir Vežėjų.

Kiek tolesniuose planuose – ir dar dviejų gatvių atnaujinimas. Pokyčiai numatomi Didžiojoje Vandens ir Aukštojoje gatvėse.

"Apsilankėme Klaipėdos senamiestyje, kad įvertintume baigiamą tvarkyti gatvių tinklą. Vaizdas gana optimistiškas, rangovas – rimtas ir patikimas, tad tikiuosi, kad Sukilėlių, Vežėjų ir kitos gatvelės Jūros šventei, o kai kurios iš jų dar ir iki "Europiados", bus atvertos visų mūsų ir miesto svečių naudojimui", – pasidžiaugė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Darbai uostamiesčio centre yra nepatogumas gyventojams ir miesto svečiams. Tačiau V.Grubliauskas priminė, kad darbų mastai – dideli.

Dėmesys patogumui

Darbai vyksta itin jautrioje, paveldo teritorijoje, todėl šiems pokyčiams teko ruoštis. Projektus reikėjo derinti su Kultūros paveldo departamentu.

Senamiesčio gatvelėse pirmiausia įrengiama lietaus nuotekų sistema, tada bus atnaujintas grindinys, šaligatviai, įdiegtas naujas apšvietimas.

Faktiškai galima sakyti, kad senamiesčio pagrindinės gatvės yra kapitaliai atnaujinamos.

Pertvarkant dangą, bus atsižvelgta į darnaus judumo principus – senamiestis taps patogia zona turintiems judėjimo negalią, dviratininkams ir mamoms su vaikiškais vežimėliais.

Dalyje senamiesčio naikinami statūs borteliai, įrengiamos nuožulnios nuovažos.

Prie darnaus judumo prisidės ir sprendimas apšvietimo lempas, kur tik įmanoma, tvirtinti prie pastatų sienų, taip išvengiant stulpų ant šaligatvių, kurie ir taip siauri.

"Artėja miestui ir Lietuvai svarbios šventės. Todėl labai norisi, kad miestas šias šventes pasitiktų kiek įmanoma labiau pasipuošęs ir šventiškai atrodantis. Bet reikia suprasti, kad tai – tik darbų vidurys. Apsilankėme senamiestyje  pasižiūrėti, kokia yra situacija ir kokia yra darbų eiga", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Tai bus šauni dovana miesto gimtadieniui.

Dovana miesto gimtadieniui

Miesto vadovai, susitikę su rangovais, kalbėjosi apie darbų tempus ir jų atlikimo kokybę.

"Mus nudžiugino, kad rangovas atsakingas, dalykiškas ir geranoriškas. Aplankėme senamiesčio gatveles dar ir dėl to, kad gaudavome miestiečių pastabų – kai kur akmenys nelygiai sudėti, kai kur jie lyg ir nuskilę. Pasižiūrėjome, viskas tikrai buvo pataisyta. Nors tai smulkmena, palyginus su darbų apimtimi", – patikino V.Grubliauskas.

Uostamiestis šiemet minės 770-ąsias miesto įkūrimo metines.

"Tai bus šauni dovana miesto gimtadieniui. Viliamės, kad iki šios vasaros renginių pradžios gatvelės, vedančios į Teatro aikštę, bus atvertos judėjimui. O kai kurios iš jų jau bus atidarytos naujam gyvenimui gal net iki "Europiados". Terminus išsakėme rangovams ir jie supranta miesto rūpesti ir lūkestį", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Vežėjų, Daržų, Teatro ir Sukilėlių gatves atnaujins viešųjų pirkimų konkursus laimėjusi bendrovė "Vvarf".

Žvejų gatvę nuo Tiltų iki Pilies gatvės atnaujins bendrovė "Kavesta".

Bendra visų gatvių atnaujinimo sutarčių vertė – 2,7 mln. eurų.

Darbų atlikimo terminas, priklausomai nuo ruožo, – 12–14 mėn.

Taip pat bus tvarkoma tarp Sukilėlių, Daržų ir Aukštosios gatvių esanti teritorija prie pastato Daržų g. 18, kur yra įsikūręs Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakultetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>anonimas

>anonimas portretas
naapsimyzk su savo ta rusija. Ta kruvinu fasistu zemes lopa reikia bausti visomis priemonemis.

o mano laivas supuves

o mano laivas supuves portretas
Vot ne be reikalo Grybauskaite sauke kad reikia pradeti hara su Rusija. Tai ka dabar sulaukem?

anonimui

anonimui portretas
turite savo zmogeliuka Lietuvos URM? ar siap kazkas kazkur ? kopusto lapas nukrito -dangus griuva?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių