Tapo Lietuvos rekordininkais: šildymo sąskaitas pamačiusiems gyventojams prireikė valerijono

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono Vėžaičių gyventojai tapo Lietuvos rekordininkais. Pamatę sąskaitas už spalio šildymą silpnesnių nervų gyventojai vos nenualpo ir nervus ėmė raminti valerijonu. Gyventojai valdžios prašo keisti šilumos tiekėją, tačiau valdžia atsako – tai nerealu, praneša LNK.

88-erių Onutė, gavusi sąskaitą už šildymą, sako, kad vos nenualpusi. Už 45 kv. m butą pensininkei teko sumokėti beveik 130 eurų. 

Klaipėdos rajono Vėžaičių gyventojai vienas per kitą rodo sąskaitas už šildymą. Kiti už 50 kv. m būstą paklojo 160 eurų. 

Žmonės sako, kad šildymo kaina, palyginti su pernykšte, padidėjo 3 kartus ir bijo pagalvoti, kas bus stipriai pašalus. 

Žmonės prašo mažinti šildymo kainą. Ją tvirtino Klaipėdos rajono savivaldybė. Vėžaitiškiai norėtų ir šilumos tiekėją keisti. Prašo, kad miestelio šilumininkai būtų „Klaipėdos energija“, o ne savivaldybei priklausanti „Klaipėdos rajono energija“, kaip yra dabar. Bet, anot rajono valdžios, keisti šilumininką nerealu. 

Vėžaičiai – vienintelis miestelis Klaipėdos rajone, turintis vietinį šilumos tiekėją. Ir čia patvirtinta rekordinė šilumos kaina – kone 17,5 euro cento už kilovatvalandę, kai, tarkim, rajono centre, Gargžduose, gyventojai moka beveik 3,5 karto mažiau – 5,5 cento už kilovatvalandę. 

Katilinės Vėžaičiuose valdytojai tvirtina atsidūrę spąstuose. Šilumos vartotojų teturi vos 110. Būstus ir įstaigas gali šildyti tik dujomis, o jų kaina užaugo drastiškai. 

Vėžaičių šilumininkai svarsto, ką daryti, bet įsitikinę: 14 metų veikiančios katilinės pertvarka vėl gultų ant šilumos vartotojų pečių. 

Kol kas vėžaitiškiams žadėti mažesnę šilumos kainą šilumininkai teigia galintys tik vienu atveju – jeigu pigs dujos. 

Klaipėdos rajono valdžia sako ieškanti būdų, kaip žmonėms padėti. 

Kiek atsieitų kompensuoti tokią didelę šilumos kainą vėžaitiškiams, valdininkai dar skaičiuoja. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Tai dujos nepabrango 3 kartus

Tai kad

Tai kad portretas
Visoje Europoje dujos ir elektra stipriai pabrango.pasiziurekit zinias runkeliai o ne trieskit britvom

kaka2

kaka2 portretas
geros kalėdinės dovanos laukia šiluminininkų...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių