Teisme ir prokuratūroje – permainos

Uostamiesčio teisėsaugos institucijose – permainos. Naują vadovą turi Klaipėdos apygardos teismas bei Klaipėdos miesto prokuratūra.

Ilgametis Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Arvydas Daugėla šiemet sėkmingai įveikė atranką ir vasaros pradžioje tapo Aukščiausiojo Teismo teisėju.

Apygardos teismo vadovo vieta neilgai buvo tuščia. Į ją pretendavo du šio teismo teisėjai.

Atranką laimėjo nuo 2014 m. rudens čia dirbantis civilines bylas nagrinėjantis teisėjas Marius Dobrovolskis. Jis naująsias pareigas pradės eiti po atostogų, rugpjūčio pradžioje.

Šio teismo teisėjų gretas papildė neseniai atrankoje į Klaipėdos teismo teisėjo vietą pretendavusi Kristina Baškienė. Tąkart ją aplenkė didesnę darbo patirtį turinti kolegė Danutė Žvinklytė. Ši teisėja nagrinėja civilines bylas.

Kadangi Klaipėdos apygardos teisme po A.Daugėlos išvykimo trūko ir baudžiamąsias bylas nagrinėjančio teisėjo, atrankos komisija panaudojo teisėjos K.Baškienės ankstesnės atrankos rezultatus. Paaiškėjo, kad ji šiam darbui – tinkamiausia iš pretendavusiųjų.

Šią savaitę oficialiai pranešta apie K.Baškienės perėjimą dirbti į Klaipėdos apygardos teismą.

Dabar šiame teisme užpildytos visos teisėjų pozicijos, regis, kelerius artimiausius metus kadrų kaitos čia nenumatoma.

Po ilgokai lauktos atrankos liepos viduryje patvirtintas ir Klaipėdos miesto prokuratūros vadovas. Juo tapo čia dirbantis Žilvinas Šiurna.

Jis į uostamiestį atvyko 2014-aisiais iš Akmenės rajono apylinkės prokuratūros ir trejus metus dirbo eiliniu miesto apylinkės prokuroru.

2017-ųjų rugsėjį Ž.Šiurna tapo tos pačios prokuratūros vadovės Dalios Pocienės pavaduotoju.

Kai šių metų pavasarį D.Pocienė buvo paskirta vadovauti Klaipėdos apygardos prokuratūrai, jos pavaduotojas pretendavo į atsilaisvinusią vietą kartu su keliais savo kolegomis ir atranką laimėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Oi kaip juos visus reiktu nesti lauk ir nuo apacios iki virsaus skirti naujus zmones dar nesugadintus. Dabar kaip pasakoj , nukirtom slibinui galva o jos vietoj - trys ir dar rajesnes ir baisesnes . Taip noretusi , kad butu dora ,teisinga salis , kad pilieciai butu saugus , o kol kas viskas kaip buve..........

Klaip

Klaip portretas
Pienas nuo lūpų nenudžiūvo, o jau pirmininkas. Visom prasmėm dar nėra susitupėjęs užimti tokias pareigas. Tai asmeninė ir nesiekianti įžeisti nuomonė.

Nuteistasis

Nuteistasis portretas
Dieve, Dieve Dobrovolskis visiškas krachas, uzuojauta nuo jo nukentejusiems zmonems
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių