Tvora gatvėje dar stovės: pasieniečių pastato atitvėrimo leidimas – pratęstas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kad pasieniečių pastato Gintaro gatvėje atitvėrimo leidimas pratęstas iki šių metų sausio 31 d.

Pernai rugsėjį minėtame pastate įvyko vidinių laikančiųjų konstrukcijų griūtis, dėl kurios remonto darbai neatliekami iki šių dienų.

Dienraščio "Klaipėda" 2021 m. gruodžio 27 d. numeryje gyventojai liejo nuoskaudas dėl to, kad ties Gintaro gatvės 1-uoju namu pastatyta vielos tvora sukelia nepatogumų vairuotojams.

Įsukus iš I.Kanto gatvės į Gintaro gatvę, iš tiesų nematyti jokio kelio ženklo, kuris įspėtų, kad priekyje vairuotojo laukia skersai kelio stovinti tvora.

"Vadovaujantis LR statybos įstatymo 29 straipsnio "Statinio avarija" nuostatomis, darbai objekte yra sustabdyti, teritorija saugiu atstumu aptverta, siekiant užtikrinti darbuotojų, gyventojų bei trečiųjų šalių saugumą. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos atliko avarijos tyrimą ir nurodė atlikti pastato laikančiųjų konstrukcijų ekspertizę. Kol nebus atlikta ekspertizė, nėra aišku, ar nenugrius visas pastatas", – reaguodama į gyventojų skundus pranešė Klaipėdos savivaldybė.

Tik ekspertų išvados turėtų parodyti, kokių veiksmų dėl šio pastato verta imtis.

Pastato remonto darbų užsakovas – Valstybės sienos apsaugos tarnyba. Darbus vykdo įmonė "HSC Baltic".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Nuo rugsėjo tiria ir dar ilgam . Baltijos kinoteatrą sutvirtino ir gatvė neužtverta. Čia tą patį reikia padaryti.

to Klp

to Klp portretas
Jei būtų mažiau tokių psiaudo ekspertų, tai tikrai miestui būtų geriau

brainwashed

brainwashed portretas
"durno judumo" strategija - dar daugiau vaiduoklių "klestinčiame" mieste.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių