Uostamiesčio fontanai laukia remonto

Kai kurie uostamiesčio fontanai neveikia arba yra apgadinti. Nors vieni išties džiugina praeivius nuo pat Motinos dienos, kiti didelio susižavėjimo nekelia – vanduo lyg pažaliavęs, plūduriuoja daug lapų, o įranga surūdijusi ir apgadinta.

Daugiausia praeivių dėmesio sulaukia šokantis fontanas Danės skvere. Klaipėdos savivaldybė net inicijavo naujos muzikinės programos šiam išmaniajam fontanui sukūrimą.

Buvo skelbiama, kad nuo birželio 1-osios klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės mėgautis Danės skvere pagal Klaipėdos kamerinio orkestro ir brazilų kilmės išilginės fleitos virtuozo Rodrigo Calveyra’os atliekamą baroko muzikos atstovo G. Ph. Telemanno kūrinį „Šokantys fontanai“.

Tačiau ne visose miesto vietose fontanai tokie išmanūs. Karlskronos aikštėje vien fontanų išvaizda – ne itin patraukli. Šviestuvai vakarais nešviečia, nes jų nebėra – juos kažkas pavogė.

„Fontano Karlskronos aikštėje eksploataciją ir priežiūrą vykdo bendrovė „Klaipėdos vanduo“. Miesto savivaldybės administracija pagal poreikį atlieka tik remonto darbus, šiuo metu yra numatyta pakeisti Karlskronos aikštės fontano šviestuvus, nes dalis šviestuvų pradingo – buvo pavogti“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Taip pat pranešama, kad fontano, esančio prie skulptūros „Žvejys“, remonto darbai atlikti 2020 m.

„Kitų miesto fontanų remontas šiais metais nėra numatytas, gedimai bus šalinami esant būtinybei. Tokių nenumatytų remontų būna kasmet, ypač dėl senųjų miesto fontanų. Štai šią savaitę dėl vandentiekio avarijos (pratrūko vandens tiekimo vamzdis) neveikia Pempininkų fontanas, vykdomi remonto darbai. Šiuo metu neveikia ir Jono kalnelio fontanas. Garantinę priežiūrą vykdantis rangovas atlieka programinės įrangos remonto darbus. Tikėtina, kad ji bus sureguliuota per kelias savaites“, – informavo I. Kubilienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja pažymėjo, kad šiuo metu perkamos Debreceno aikštės fontano projektavimo paslaugos, o vėliau bus skelbiamas konkursas rangovui parinkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Fontanai toks gaivinantis dalykas a cia kazkaip be entuziazmo

>tai

>tai portretas
pritarčiau tavo nuomonei ir laikyčiau protingu žmogum jei nebūtum toks šlykštus..Gal sėdėjei tai kitep kalbėt nemoki..

tai kiek mižniai fontanų pastatėt per nepriklausomybe

tai kiek mižniai fontanų pastatėt per nepriklausomybe portretas
ir kiek prie ruskio debilai ir debilkos nedarūrintos, to litovcai, kaš čia per parašymas, to to to to to,nėra tokio žodžio Lietuvių kalboj, o jei sasalini anglui tai čia tavo problem ir dar tesugebat, kas čia per pliotkai, tesugebat, čia ką aplink mus daug žmogų sasalka
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių