Uostamiestyje daugėja išmokų prašytojų

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrius ieško keturių darbuotojų, nes čia dirbantieji nebesusitvarko su darbo krūviu. Naujų etatų prireikė dėl didėjančio išmokų prašytojų skaičiaus.

Šiemet įvairių rūšių išmokų ar paramos kreipėsi 5,2 tūkst. daugiau žmonių nei pernai.

Valdiškos paramos į savivaldybę atėjo net 41,8 tūkst. gyventojų. Pernai pagalbos kreipėsi 36,5 tūkst. klaipėdiečių.

"Tarp šiemet paramos prašiusių yra 4 745 Ukrainos gyventojai, gavę materialinę paramą. Susidėjo visi dalykai. Paramos prašytojų labai daug, nebespėjame. Prireikė keturių etatų", – sakė Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Paramos prašytojų labai daug, nebespėjame.

Gyventojams teikiama trisdešimt paramos rūšių.

Pernai globos išmokų prašė 373 asmenys, šiemet kreipėsi 437.

Šie skaičiai taip pat auga dėl ukrainiečių, kuriems nustatyta nepilnamečių asmenų globa.

Pagalba: anot A.Liesytės, įvairių išmokų, kompensacijų, kitokios paramos šiemet Klaipėdos savivaldybėje prašė beveik 42 tūkst. gyventojų. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Kiekvienoje išmokų rūšyje atskirai negalime išskirti ukrainiečių skaičiaus, bet yra ir kitų paramų augimas. Pavyzdžiui, dėl mokinių maitinimo pernai pirmą ketvirtį kreipėsi 4 140 asmenų, o šiemet pirmąjį ketvirtį sulaukta jau 6 552 prašymų", – patikslino A.Liesytė.

Nuo liepos 1-osios savivaldybės duris varsto tie tėvai, kurių pajamos nėra didelės, jie patenka į asmenų, galinčių pretenduoti į nemokamą vaikų maitinimą, sąrašus.

"Dalyje šių prašymų taip pat gali būti ir ukrainiečių, kurie nuo rudens mokysis miesto mokyklose ir neplanuoja išvykti", – sakė A.Liesytė.

Socialinės paramos skyrius ruošiasi rudeniniam paramos prašytojų antplūdžiui, kai prasidės registracijos dėl kompensacijos šildymui.

"Papildomų etatų poreikis buvo skaičiuojamas ir pagal išankstinę registraciją, kuri buvo dviem mėnesiams į priekį. Taip sprendžiame paslaugų prieinamumo problemą. Metų pabaigoje matysis realūs skaičiai, kai žinosime, kiek tiksliai aptarnavome asmenų", – pasakojo A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gyvenimas gerėja

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA BESMEGENIU PAGALBA !

atsirado pilypas is kanapiu

atsirado pilypas is kanapiu portretas
nesvarbu, kad siandien esi turcius, bet nezinai gal rytoj busi ubagas ir gali eiti ne tik paramos prasyti , bet ir ranka istieses gatveje prasysi duonai nusipirkti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių