Uostamiestyje vyks šaulių pratybos

Artėjančią savaitę, sausio 28-osios vakare, prasidės šaulių organizacijos narių pratybos, kurios vyks iki sausio 29 d. ryto.

Lietuvos šaulių sąjungos Klaipėdos apskrities Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės nariai pratybų metu leis imitacinius šūvius, mokysis padėti sužeistajam ir atliks kitas teritorijos bei objektų gynybos užduotis.

Nors pratybų metu aidės netikri šūviai, klaipėdiečių iš miego pažadinti neturėtų, kadangi pratybos vyks atokiau nuo gyvenamųjų namų.

Pasak Klaipėdos apskrities Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės metodininko Arūno Birbalo, bus koncentruojamasi į keturias užduotis.

"Treniruosimės rytinėje miesto dalyje. Turėsime keturias pratybų užduotis: objektų apsauga ir gynyba, stebėjimas ir žvalgyba, teritorinės gynybos veiksmai, taip pat treniruosimės suteikti pagalbą sužeistajam kariui mūšio lauke. Bus naudojami tik imitaciniai šūviai, kurie įprastai vieno kilometro atstumu girdimi negarsiai, labiau girdimi 200 metrų atstumu. Toje teritorijoje yra pramoniniai rajonai, todėl manau, kad gyvenamuosiuose rajonuose šūviai neturėtų būti girdimi, be to, jų nebus daug", – sakė A.Birbalas.

Po pratybų, sausio 29-ąją 12 val. Klaipėdos vasaros estradoje prasidės Žiemos sporto šventė, į kurią kariškiai kvies ne tik savo šeimos narius, bet ir klaipėdiečius.

Kadangi šventėje laukiami visi, raginama nepamiršti ir mylimų augintinių.

"Bus paslėpti trys lobiai ir kas suras lobį, tas bus apdovanotas. Kolegė minėjo, kad dalyvauti galės nebūtinai šunys, bet ir katės, vėžliai, kalbančios papūgos, visi augintiniai", – juokavo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Ir vėl vietinės 5os kolonos atstovai verks ir nervinsis. Šaunuoliai šauliai !

Op

Op portretas
AČIŪ, jog informavote apie pratybas.

Vezdas

Vezdas portretas
Dazniau ir rimciau reiktu treniruotis. Labai jau daug priviso "suoliuku dazytoju", leisgyviu transu ir kitokiu "siuksliu"...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių