Vaikus jau puola skarlatina

Atsitraukus COVID-19 ir gripui, kai kuriose uostamiesčio ugdymo įstaigose moksleiviai ėmė sirgti skarlatina ir įvairiomis virusinėmis žarnyno ligomis. Specialistai konstatuoja, kad nors higienos reikalavimų vis dar griežtai laikomasi, susirgimų išvengti nepavyksta.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė patvirtino, kad susirgimų minėtomis ligomis išties padaugėjo.

„Šiuo metu visuomenės sveikatos specialistai pastebi, kad ugdymo įstaigose tarp moksleivių vyrauja dažnesni susirgimai skarlatina bei įvairiomis virusinėmis žarnyno infekcinėmis ligomis“, – informavo J. Grubliauskienė.

Pedagogų sergamumo duomenys nerenkami.

Ji taip pat nurodė, kad, esant susirgimui užkrečiamosiomis ligomis, ugdymo įstaigų grupėse arba klasėse intensyvinamas patalpų valymas, dar labiau aktyvinamas paviršių valymas, patalpų vėdinimas.

„Vykdomas darbuotojų bei vaikų medicininis stebėjimas, ugdymo įstaigų personalas mokomas apie užkrečiamųjų ligų profilaktiką, akcentuojant asmens higienos ir rankų plovimo svarbą. Nuolat stiprinami vaikų rankų plovimo įgūdžiai. Taip pat esant susirgimams visada yra teikiama informacija įstaigą lankančių vaikų tėvams apie užkrečiamąsias ligas ir jų profilaktikos priemones“, – pažymėjo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TOKIOS LIGOS SIAUČIQ TIK GEROVĖS VALSTYBĖSE

senukui

senukui portretas
nuo skarlatinos skiepų nėra,senuk

Senukas

Senukas portretas
Nesiskiepyja ir va
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių