Vairuotojai, atkreipkite dėmesį: Klaipėdoje – eismo pokyčiai

Klaipėdoje, Gedminų gatvėje, į kitą vietą perkeliama pėsčiųjų perėja. Šilutės plente, ties Debreceno gatvės sankryža, keičiami šviesoforų valdikliai, naikinama viena eismo juosta.

Penktadienį rangovai ėmėsi pėsčiųjų perėjos Gedminų gatvėje perkėlimo darbų. Nuspręsta perėją demontuoti ties šios gatvės 7-uoju namu.

Čia veikęs šviesoforas taip pat perkeliamas į kitą vietą. Perėja bus įrengta ties Naujakiemio gatvės 5-uoju namu.

Darbų metu laikinai neveiks šviesoforai ties Gedminų gatvės penktuoju ir trečiuoju namais.

Kitą savaitę bus išjungti šviesoforai Šilutės plento ir Debreceno gatvių sankryžoje. Darbus planuojama pradėti antradienį.

Kadangi numatyta pakeisti šviesoforų valdymo spintas, įmonė "Gatvių apšvietimas" praneša, kad darbų pabaiga numatyta sausio 27 d. 17 val.

"Šioje sankryžoje bus sumontuota papildoma žalia rodyklė sukantiems iš Šilutės plento į Debreceno gatvę. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad važiuojant pietų kryptimi, pirmoji eismo juosta leis tik sukti į dešinę. Tiesiai nebebus galima važiuoti", – aiškino įmonės "Gatvių apšvietimas" Eismo valdymo skyriaus vadovas Mindaugas Vasiliauskas.

Tokio sprendimo reikia dėl to, kad žalios rodyklės įrengimas nėra pigus dalykas.

"Kam ją įrenginėti, jei pirmojoje juostoje stovintis automobilis stovės ir nesuks į dešinę? Taip dažnai nutikdavo, kai buvo paprastos metalinės lentelės. Mes juk kalbame apie efektyvesnį automobilių srautų valdymą. Vadinasi, pirmoji eismo juosta ir bus skirta tam, kad ja būtų sukama į Debreceno gatvę", – pokyčius paaiškino M.Vasiliauskas.

Papildoma žalia rodyklė atsiras ir sukantiems iš Svajonės gatvės į Šilutės plentą.

"Pirma eismo juosta vairuotojai galės sukti į dešinę", – paaiškino M.Vasiliauskas.

Tikimasi, kad pokyčiai šioje sankryžoje pagerins susisiekimą.

"Tik visuomet po kokių nors pokyčių vairuotojams reikia laiko priprasti prie naujovių. Dažniausiai sulaukiame nusiskundimų. Norint saugiai sureguliuoti eismo srautus, vienur ar kitur reikia po sekundę ar dvi atimti. Bet šiuo atveju tikimės, kad čia trikdžių nebus", – vylėsi M.Vasiliauskas.

Vienas argumentų, verčiančių tobulinti sankryžų šviesoforų darbą, – būtina saugus kelių sekundžių tarpas, leidžiantis vairuotojams pabaigti manevrą.

"Tuomet eismas sankryžoje tikrai tampa saugesnis", – akcentavo specialistas.

Vairuotojai perspėjami ir dėl kitų eismo trikdžių – iki sausio 28 d. bus ribojamas arba uždaromas eismas Stadiono gatvėje.

Šalia gatvės vyks triukšmą slopinančių sienelių įrengimo darbai pagal įmonės "Geležinkelio tiesimo centras" projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimvydas

Rimvydas portretas
Pataisykite klaidą. Tie Naujakiemio g. 5 niekaip negali būti šviesoforo. Nes namas randasi ne prie gatvės, o kiemo gylumoje.

Anonimas

Anonimas portretas
Bet šiuo atveju Tikimės, kad čia trikdziu nebus. Taip tarė asmuo irenginejantis "naujoves". Blyn, pirma įrengia, paskui" tikisi".

A

A portretas
Kad "sutaupyti" mes pastatysim pora zenklu ir pakeisim visus sviesoforus sankryzoj i naujus ir uzdarysim kelia tesiai. Nes truksta(buvo nuimta anksciau) lenteles posukiui i desine.....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių