Vasariškas karštis šiek tiek atslūgs

Paskutinė liepos savaitė numatoma permaininga. Pasak sinoptikų, tikėtina, kad vis dažniau pasirodys trumpas lietus, vėjas pūs nestipriai, o temperatūra dienomis nekris žemiau 19 laipsnių.

Šeštadienio diena bus saulėta. Nepaisant to, jog praplauks tamsūs debesys, žymesnio lietaus neturėtų būti. Tačiau tikėtina, kad vakare trumpai palis. Vakarų vėjas bus nestiprus, sieks 5–10 m/s. Temperatūra visą dieną laikysis apie 22–24 laipsnius.

Sekmadienio naktis bus debesuota, su trumpu lietumi. Pūs ramus vakarų vėjas, kuris sieks 4–9 m/s. Dieną šiaurės, vakarų vėjas sustiprės iki 7–12 m/s. Naktį temperatūra nukris iki 16–18, o dieną pakils iki 20–22 laipsnių. Dieną bus nepastovus debesuotumas, dangus apsiniauks, o po kelių akimirkų ir vėl pragiedrės. Pirmoje dienos pusėje galbūt sulauksime lietaus, o antroje lietaus tikimybė mažesnė.

Pirmadienio naktį dangus bus giedras, žymesnio lietaus nenumatoma. Pūs ramus šiaurės, vakarų vėjas. Termometro stulpeliai naktį rodys 15–17 laipsnių, o diena įšils iki 22–24 laipsnių. Šiaurės vakarų vėjas suksis į pietvakarius ir pūs nestipriai – tik 5–10 m/s.

Antradienio naktis bus be lietaus, o diena numatoma permaininga. Tikėtina, kad pirmoje dienos pusėje bus saulėta, o antroje padidės debesuotumas. Vakarop gali atkeliauti ir lietus, perkūnijos nenumatoma. Diena bus itin vasariška, įšils iki 25 laipsnių.

Trečiadienio naktis – be žymesnio lietaus, pūs nestiprus vėjas. Naktį temperatūra išliks panaši kaip ir praėjusiomis dienomis – apie 16–18 laipsnių. Dieną debesuotumas nepastovus, todėl gali negausiai palyti. Temperatūra laikysis apie 20–22 laipsnius.

Ketvirtadienio naktį veikiausiai nelis, nebent trumpai ir silpnai. Temperatūra naktį sieks 15–17 laipsnių, o dieną 19–20 laipsnių.

Penktadienį didesnių pokyčių nenumatoma. Tačiau padidės lietaus tikimybė. Tiek naktį, tiek dieną gali trumpai palyti. Temperatūra įšils iki 15–17 laipsnių, o dieną, panašiai kaip ir kelias pastarąsias dienas, sieks apie 20 laipsnių.

Prasidėjus savaitgaliui termometro stulpeliai pakils. Šeštadienio dieną įšils iki 21–23, o sekmadienį – iki 22–24 laipsnių. Naktys bus vėsesnės. Lietaus tikimybė artėjantį savaitgalį menka.


Šiame straipsnyje: vasarakarštispajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių