Vasaros sezoną atidarys 769-asis Gargždų miesto gimtadienis

  • Teksto dydis:

Gargždai miesto gimtadienį šiemet švęs pirmąjį birželio savaitgalį ir taip simboliškai pradės šiltąjį vasaros sezoną. Gargždiškių ir miesto svečių laukia net dvi dienas vyksiantys renginiai, pramogos ir koncertai. Šventės dalyviai šiemet kviečiami puoštis balta spalva – taikos simboliu.

Penktadienis – diena jaunimui

Miesto gimtadienio pradžią paskelbs vaikams skirti renginiai Jaunimo vasaros estradoje. Nuo ryto parke prie estrados šurmuliuos mugė, vyks įvairios atrakcijos, gerą nuotaiką dovanos Klaipėdos rajono ir svečių vaikų meno kolektyvai.

Tradiciškai į Gargždus atkeliauja ir Lietuvos breiko čempionatas „Let‘s dance“, o vakare parko scenoje skambės „X faktoriaus“ dalyvių R. Guido ir merginų roko grupės „Bloom“ balsai.

„Šiemet miesto gimtadienio šventei skiriame 30 tūkstančių eurų. Dėkoju renginio organizatoriams, kurie parengė išties įspūdingą programą, ir tikiuosi, kad mūsų mylimo miesto gimtadienį švęs ne tik gargždiškiai, bet ir viso rajono gyventojai. Laukia ir viena naujovė – įteiksiu padėkas nusipelniusiems rajono žmonėms, bendruomenėms, verslams. Įprastai jos būdavo teikiamos metų pabaigoje, tačiau pandemijai pakoregavus planus, nuspręsta visiems padėkoti miesto gimtadienio metu“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Renginiai – kiekvieno skoniui

Šeštadienį, pagrindinę miesto gimtadienio šventės dieną, Minijos slėnyje, kur stovės ir pagrindinė scena, nuo ryto vyks tradicinė prekybos mugė. Šventės dalyviai bus kviečiami stebėti rajono ir svečių meno kolektyvų pasirodymus, sporto varžybas.

„Džiugu, kad šiemet ir vėl vyks jau tradicija tapusios legalios gatvės lenktynės, kurių pažiūrėti susirenka gausus būrys automobilių sporto entuziastų“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Šventinį šeštadienį vainikuos garsių muzikos atlikėjų – Dainoto Varno, Karinos Krysko ir Jeronimo Miliaus bei Marijono Mikutavičiaus pasirodymai. Šventės dalyviai šiemet neišvys fejerverkų, tačiau organizatoriai žada nė kiek ne prastesnį baigiamąjį šventinio vakaro akcentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

istorikas

istorikas portretas
1253 m gyvenvietes paminejimas,miesto teises 1792 m...

anonimas

anonimas portretas
769-asis Gargždų gimtadienis)))briedas...tik pirmas paminejimas,bet ne miestas.

Neturi but svenciu per toki sunkemti.

Neturi but svenciu per toki sunkemti. portretas
Infliacija virsuje, o Gargzdai kviecia i svente. Manau mazai kas gales leist sau tokia pramoga. Juk rase kad daugelys negali sutaupyt net 1000 eur, o cia kalbama apie didele svente.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių