Žemaitijoje vairuoti tampa pavojinga: keliai užkirsti dėl nuošliaužų

  • Teksto dydis:

Žemaitijoje vairuoti tampa pavojinga. Du keliai į Veiviržėnus užkirsti dėl nuošliaužų – vietoj dviejų juostų galima važiuoti viena. Vietos gyventojams neramu, nes bet kada gali nutikti kokia nelaimė. Klaipėdos rajono valdžia apie šias bėdas žino, praneša LNK.

Vietiniai gyventojai sako, kad kelyje susidariusi tikrai labai pavojinga situacija, būtina neprarasti dėmesingumo. Kiti pažymi, kad šiame ruože eismo sąlygos ir be nuošliaužos buvo sudėtingesnės – posūkis, nuokalnė ir dar nematomumas.

Nuošliauža radosi prieš du mėnesius ir žinomos to priežastys.

„Įgriuva atsirado, nes užsikišo pralaida ir sukilo vanduo melioracijos griovyje“, – pažymėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Vietiniai sako, kad šis kelias ir taip pavojingas, o dabar pašalus ši vieta gali ir nelaimę prišaukti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Tačiau ir iš kitos pusės į Veiviržėnus nelengva atvažiuoti. Situacija analogiška – kelyje iš Endriejavo irgi nuošliauža ir šlaitas vis smenga. Automobiliams irgi tenka dalytis viena eismo juosta. Taip žmonės daro jau daugiau nei metus.

Abiejose Veiviržėnų pusėse keliai žemyn nugarmėjo po liūčių. Veiviržo upė prie to prisidėjo. Tačiau vietiniai abejoja, ar dėl to jie turi kentėti. Taip pat abejoju, kad eismas greitai taps saugus.

Klaipėdos rajono valdžia žino šias bėdas.

„Greičiau perduotų savivaldybėms tuos kelius. Mes žinotume, kad esame šeimininkai. Ir mums skauda, nes gyventojai skambina, mes tampame kaip tarpininkai“, – teigė B. Markauskas.

Keliais besirūpinantys paaiškino, kad tokių nuošliaužų tvarkymas ilgas procesas, o viena jų – itin sudėtinga: ir sankasa labai aukšta, ir teritorija akylai aplinkosaugininkų saugoma.

„Be papildomų techninių sprendimų, be naujo projekto neįmanoma tos nuošliaužos sutvarkyti. Žinodamas, kad klausimas bus keliamas, kalbėjau su Automobilių kelių direkcija. Šiuo metu baigiama ruošti specifikacija ir bus atliktas pirkimas, naujas projektas ir tik tada bus nuošliauža tvarkoma. Bus tvarkomas visas 2 km ruožas“, –  pažymėjo B. Markauskas.

Tikėtis, kad abu keliai į Veiviržėnus bus saugūs, esą galima ne greičiau nei po pusantrų metų. Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, šiemet dėl intensyvių liūčių šalyje buvo užfiksuota net 10 nuošliaužų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aneksja

aneksja portretas
Žemaitija iki Nevėžio, Šventosios rytuose ir Virbalio vakaruose

O

O portretas
Reikia kapitališkai suremontuoti įgriuvą, kad visiškai nesiugriūtų

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
vairuoti pavojinga visur! Juk net Vilniuje keliai nevalomi,nebarstomi! Vien vakar ten kiek ivykiu del slidziu keliu ir gatviu. Ka jau bekalbeti apie regionus!?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių