Žvejai nepaiso įspėjimų: jau išmėgino Kuršių marių ledą

  • Teksto dydis:

Savaitgalį žvejai vis dėlto neiškentė ir išbandė pirmąjį Kuršių marių ledą. Nors tekant saulei sekmadienį Nidoje spaudė 20 laipsnių šaltukas, vietiniai žvejybos entuziastai tikino, kad ledo storis dar pavojingas.

Tačiau tai nesulaikė poledinės žvejybos gerbėjų. Kai kurie žvejai jau mėgino gręžti eketes.

Socialinio tinklo "Facebook" paskyroje "Stintapūkis" perspėjama, kad ledo storis dar kelia pavojų.

"Ilgai lauktas ledas lyg ir yra, bet jis dar netinkamas saugiai žvejybai. Aplankėme Preilos ledą, Nidos pakrantes. Laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, tikrinome ledo storį.  Vietomis jis siekia 6–8 cm, o po sniego paklote – ir plonesnis. Sutikome žvejų, bandančių pagauti pirmų stintų, bet, deja, rezultatai – nekokie", – tikino žvejai.

Neringiškiai žuvis mėgino gaudyti puskilometris nuo kranto. Vietiniai aiškina, kad rimtesnės žvejybos galima tikėtis tik dviejų ar trijų kilometrų  nuo sausumos atstumu. Tačiau ten ledas dar tikrai per plonas.

Neringos savivaldybė marių pakrantėje pastatė įspėjamuosius ženklus, kad ledas vis dar yra pavojingas.

Prevencija: Neringos savivaldybė marių pakrantėje pastatė įspėjamuosius ženklus. (Neringos savivaldybės nuotr.)

"Primename, kad draudžiama lipti, vaikščioti, čiuožinėti ant ledo, kai ledo storis – mažesnis kaip 7 cm, taip pat kai ledas turi sniego priemaišų, nėra skaidrus, atlydžio metu. Draudžiama gręžti daug ekečių arti viena kitos, būriuotis vienoje vietoje, kai ledo storis mažesnis kaip 20 cm", – perspėja Neringos valdžia.

Be to, feisbuke skelbiama informacija, kad iki sausio 31-osios Neringos policijos komisariatas vykdys transporto priemonių ir asmenų judėjimo į Neringos savivaldybę ir iš jos kontrolę.

Poledinės žūklės mėgėjai iš kitų savivaldybių prašomi susilaikyti nuo žvejybos Neringos savivaldybėje.

Kuršių marias padengus ledui, bus imamasi prevencinių priemonių dėl žvejų ir žvejybos ant ledo kontrolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių