Atskleidė daugiau detalių apie eismo įvykį, į kurį pateko jurbarkietės skriaudėjas

Kaimo turizmo sodyboje jurbarkietę žiauriai sumušusio ir išžaginti mėginusio vaikino advokatas atskleidė daugiau detalių apie avariją, dėl kurios teko atidėti du teismo posėdžius byloje.

Eismo nelaimė regioniniame kelyje Žukai-Aušgiriai, esančiame Jurbarko rajono savivaldybės ribose, kai autobusiukas „Mercedes-Benz“ nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį, įvyko rugsėjo 23-iąją. 

„Ne paslaptis, važiavo, į kelią išbėgo stirna ir įvyko eismo įvykis, per kurį mano ginamasis buvo sužalotas. Pareigūnai tikrino blaivumą. Jis buvo blaivus. Situacija – tokia“, – pasakojo jurbarkietės skriaudėjo advokatas Osvaldas Martinkus.

Pašnekovo teigimu, dabar kaltinamasis yra nedarbingas. Tai patvirtina gydytojų išduotos pažymos. Paklaustas, ar vaikinas sunkiai nukentėjo, pateikė paaiškinimą.

„Sunkiai ar nesunkiai yra kelios prasmės. Viena prasme, kaip vertina žmogus, o kita prasme, kaip įvertina teismo ekspertai. Neturiu duomenų, kad teismo ekspertai tai būtų įvertinę kaip sunkų sužalojimą“, – detalizavo O. Martinkus.

Advokatas sakė nežinantis, kokias konkrečias nelaimės pasekmes jo ginamasis patyrė, nes jo teisinių paslaugų šioje konkrečioje situacijoje neprireikė. Jis teigė tik pasidomėjęs, gali vaikinas dalyvauti teismo posėdžiuose, ar negali, kad teismui būtų pateikti dokumentai.

Žmogus nedarbingas, yra pažyma, bet jis nori greitai pasveikti ir yra tokių duomenų, kad ilgai nesirgs.

„Ranka, koja ar sprandas, aš nesidomėjau. Žmogus nedarbingas, yra pažyma, bet jis nori greitai pasveikti ir yra tokių duomenų, kad ilgai nesirgs“, – pasakojo O. Martinkus.

Teismo salėje šiemet nepasirodys

Artimiausi teismo posėdžiai jurbarkietės skriaudėjo byloje numatyti gruodžio 21-ąją ir sausio 10-ąją. „Per pirmąjį posėdį nuotoliniu būdu turėtų būti tęsiama liudytojų apklausa. O sausio 10-ąją turėtų įvykti paskutinis posėdis, jei teismas vėl nesulauks žinių apie negalėjimą dalyvauti“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams antradienį sakė Klaipėdos apygardos teismo teisėjo vyriausioji padėjėja Dovilė Saulėnienė.

Pasak jos, jei nuotoliniame posėdyje per liudytojų apklausas kaltinamas vaikinas dalyvaus, jis turės teisę pats arba per savo gynėją užduoti klausimus uždarame posėdyje dalyvausiantiems asmenims.

Kol kas nežinoma, ar numatytas paskutinis, uždaras sausio 10-osios teisiamasis posėdis bus nuotolinis, ar vyks teismo salėje. Tai, D. Saulėnienės teigimu, priklausys nuo to, kokius darbus teismui liks padaryti.

Siekia realios bausmės

Primename, kad Tauragės apylinkės teismas šioje rezonansinėje byloje kaltu dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, seksualinio prievartavimo bei sveikatos sutrikdymo pripažintam taip pat nepilnamečiui vaikinui skyrė galutinę trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas nuteistajam papildomai skyrė įpareigojimą – vienus metus dalyvauti elgesio pataisos programoje bei dvigubai padidino nukentėjusiajai priteistą neturtinės žalos sumą.

Šiuos nuosprendžius Aukščiausiajam Teismui apskundė tiek prokuroras, tiek nukentėjusieji. Prokuroras siekė, kad būtų panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas, o nukentėjusieji prašė, kad arba byla būtų grąžinta nagrinėti iš naujo, arba vaikinui būtų skirta reali šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Nelaimė, suluošinusi gyvenimą

Visuomenę sukrėtusi istorija, kai per vakarėlį Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, buvo sumušta ir mėginta išžaginti jurbarkietė, įvyko 2019 metų gegužės 26 dieną.

Nukentėjusioji iš pradžių buvo gydoma Kauno klinikose. Po to iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Pasak specialistų, dieną, kai įvykdytas nusikaltimas, jai buvo sukeltas ne tik fizinis skausmas – sulaužytas žandikaulis, išmušti dantys, bet ir potrauminis stresas.

Skriaudėjas buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas. Pasak prokuratūros, byloje merginos patirti sužalojimai kvalifikuoti kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, nes tokią išvadą pateikė teismo medicinos ekspertai, įvertinę patirtus sužalojimus ir dėl jų kilusias pasekmes sveikatai. Įtariamasis savo kaltę pripažino ne iš karto, o tik baigiant tirti nusikaltimus – po maždaug 30 liudytojų ir aukos apklausų.

Daugumoje apklausų dalyvavo psichologas, atlikta ne viena ekspertizė, surinkti ir išanalizuoti būtinieji duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žydai neteisiami,

Žydai neteisiami,  portretas
Jie pasaulio valdovai, demonų specialiai sukurti iš žemės likučių.

Tonis

Tonis portretas
Keistas tas lengvas kūno sužalojimas, kas čia per kvalifikacija? Žmogui padaryta trauma visam gyvenimui-lengvas sužalojimas. To nusikaltėlio tėvams aišku , tai jų vaikas, bet prastai išauklėtas. Galimai tėvas nekalbėjo su juo seksualinėmis temomis, tai jis pamislijo, kad gali elgtis kaip jautis bandoje. Nežinau kiek, bet kokį penketą metų turėti pailsėti Pravieniškėse, ten susipažintų, laiko turėdamas, su seksualinio gyvenimo etika. Už viską reikia sumokėti, o ta avarija yra arba Dievo perspėjimas, arba bandymas gudrauti...O gal bandymas sulaukti kokios taio senaties?Byla korupciniu požiūriu man labai įdomi.

Antanas

Antanas portretas
Ir sugalvok tu man...
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių