Dingusio klaipėdiečio paieška – aklavietėje

Dingusio nakties sutemose jauno klaipėdiečio paieškos – vis dar bevaisės. Specialiųjų tarnybų darbuotojai nenustoja vykdyti policijos nurodymų, bet iki šiol rasti pėdsakai nenuvedė prie tikslo.

Ieško vandenyje

31 metų Evaldas Rusys spalio 17-osios naktį išėjo iš draugų vestuvių, kurios buvo švenčiamos Naujojo Sodo gatvės dangoraižyje.

Vaizdo stebėjimo kameros paskutinį kartą jį užfiksavo einantį Dangės krantine link pėsčiųjų perkėlos. Todėl beveik neabejojama, kad vaikinas nuskendo.

Vaikino draugai ir artimieji ėmėsi apžiūrinėti ne tik artimiausius kiemus, apleistus pastatus, neuždengtus šulinius, žvalgėsi vandens telkiniuose ir kelis kartus samdė kinologą su šunimi, išmokytu ieškoti lavono po vandeniu.

Ugniagesiai gelbėtojai yra savotiški policijos tyrėjų valios vykdytojai.

Paieškos bylą narpliojantys pareigūnai ieškodami E.Rusio kuria savo strategiją ir taktiką.

Dažną dieną jie prašo apžvelgti Dangės paviršių ir pakrantes, ne kartą gelbėtojai žvalgėsi Pilies uostelyje ir prie Jono kalnelio, plaukė į marias iki pat Kiaulės Nugaros salos ir jūros vartų.

Pastebėjo kuokštą žolių

Šeštadienį vakare ugniagesiams pranešta, kad netoli Dangės žiočių, apie 70 metų nuo kranto, žmonės mato kažką panašaus į plūduriuojantį kūną.

Atskubėję gelbėtojai vilkosi naro kostiumus ir valtimi leidosi link nurodytos vietos. Paaiškėjo, kad tai – viso labo žolių kupstas. Nieko panašaus į skenduolį ten nerasta.

Šiuo metu visos fizinės dingusiojo paieškos galimybės išsemtos.

Apie vaikino paiešką žino visa Klaipėda. Uostininkai stebi savo krantines ir uosto akvatorijos plotus, įmonės "Smiltynės perkėla" keltų įgulos paprašytos taip pat stebėti, ar mariose nepastebės kūno.

Panašu, kad rasti vaikiną gyvą išblėso ir optimistiškiausiesiems. Socialiniuose tinkluose sukūrę grupę, kurioje būrė žmones paieškai, E.Rusio draugai ir artimieji nusivylė tais, kurie skleidė apie juos bjaurias kalbas.

Kalbina laivų savininkus

"Šiuo metu visos fizinės dingusiojo paieškos galimybės išsemtos, bet tai nereiškia, kad toliau vaikino nebeieškosime. Kiekviena diena atneša vis kitų iššūkių, kai tik bus bent menkiausia žinia, kur reikėtų tęsti paiešką, tuojau pat ten skubėsime. Paieškai išnaudojame ir mūsų jūrų uosto policijos laivelį ir pareigūnų ekipažą", – kalbėjo Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujantis Albinas Misevičius.

Albinas Misevičius / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pareigūnai vis dar tęsia spalio 17-ąją prie Dangės krantinės prišvartuotų laivų savininkų apklausą. Neatmetama tikimybė, kad skenduolis galėjo užsikabinti už kurio nors jų ir nuplukdytas kur nors toliau nuo upės.

Pareigūnai prašo kituose miestuose dirbančius kolegas apklausti vestuvių, kuriose buvo ir E.Rusys, dalyvius ne klaipėdiečius.

Tokios apklausos gali būti vadinamos formalumu, tačiau ir juos būtina atlikti.

"Labai tikimės, kad netrukus ši istorija pasibaigs, ir vaikinas bus rastas. Dingusiojo paieškos grupėje dirba devyni pareigūnai, tai – labai didelės pajėgos, dėl to lėtėja kitų tyrimų tempas", – neslėpė komisariato vadovas.

Po kiekvienos panašios nelaimės klaipėdiečiai prabyla apie nesaugias Dangės krantines. Dažniausiai tokios kalbos atremiamos priminimu, kad Amsterdamo ar Kopenhagos krantinės – nepalyginamai ilgesnės ir taip pat neatitvertos. Esą dvimetrinėmis tvoromis upės neatitversime, o pusmetrio aukščio atitvarai vėlgi neišgelbės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Assss

Assss portretas
Su visa pagarba Linai. Kokiu būdu matėte kameros įrašą? Jis policijos nėra viešinamas. Tiesiog įdomu jei niekam nėra rodomas kokiu būdu teigiate jį mačiusi?

Lauris

Lauris  portretas
Apie ka pranesti policijai ir apie koki Dariu

Anonimas

Anonimas portretas
Cia policija turi buti is karto itarimas...nes vos tik dingo..iskarto draugai iesko...viena karta raso 22:00 dingo paskui jau raso 00:00.Darius Esu jus zinote kad jam spyre i galva...prasau netylekite...praneskite policijai..
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių